Hva med en Cold Turkey?

Nyttårsaften kan for enkelte fremstå som det reneste marerittet på grunn av kokker i villrede og kalkuner på villspor.

Slik skal den se ut, gjerne med litt godsaker innabords.

Noen brenner i stykker fuglen, andre brenner langt alvorligere saker. Ifølge Klikk.no er det egentlig ikke så veldig vanskelig å tilberede den klassiske nyttårsretten, «rent kjøkkenpolitisk er det lite som  skiller en kylling fra en kalkun».

Det fremstår da som mer fornuftig å søke kunnskap i land med større erfaring og innsikt enn vårt langstrakte. Vi trenger faktisk ikke å dra så langt som til Thanksgiving-kontinentet. Våre britiske venner har en original vri på utfordringen.

Putt kalkunen i oppvaskmaskinen og kjør den et par runder godt pakket inn. Daily Mail melder om mørt og fint kjøtt, uten tendenser til «eau de dishwasher».

Derfor vil Popklikk anbefale alle med panikkanfall og dårlig tid til å jukse litt. Husk at selv de to første menneskene som vandret på månen hadde kald kalkun som sitt første måltid. Har du rester liggende fra tidlig i julen pluss ringer på hos dine gode naboer, kan du først som sist satse på en «Cold Turkey».

John og Yoko sang om fenomenet allerede i 1969, dog i en litt annen kontekst. Det var første gang på tre år John Lennon opptrådte live, det var første gang han fremførte Cold Turkey, og det var første gang han virkelig skjønte at det var et liv etter The Beatles.

Uttrykket Cold Turkey dreier seg om det å kvitte seg med en dårlig vane over natten,  kall det gjerne et nyttårsforsett. Kanskje var det ikke bare heroinavhengigheten John Lennon beskrev denne kvelden i Toronto…

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233