Ikke gå glipp av verdens beste rocketeater!

Hvis du har ledig tid i kveld…vel, da ville vi tatt turen ut til Fornebu.

Popklikk har sett forestillingen før: Første gang i Berlin i 1990, andre gang i Berlin i 2011. Nå er det sannsynligvis siste gang vi får med oss det mest klassiske rocketeateret gjennom tidene: «The Wall».  Forestillingen er egentlig et oneman-show med utgangspunkt i bassist Roger Waters psykologiske traumer på 70-tallet.

Ensomhet, isolasjon og desperasjon preger The Wall. Opprinnelig ble det laget som et dobbelt konseptalbum og sluppet allerede i 1979.

I korte trekk kretser handlingen rundt rockestjernen Pink (spilt av Bob Geldof i filmen av samme navn) som konstruerer sin egen fantasiverden der hver negative opplevelse i livet er en stein i muren han bygger rundt seg selv. Til slutt glir han helt inn i denne sfæren, fullstendig isolert bak muren: Pink innbiller seg at han blir en fascistdiktator som til slutt må stå til rette for sine handlinger i en rettssak.

Stykket er ikke bare en egotripp inn i en rockemusikers kompliserte sinn; det er også en ramsalt samfunnskritikk mot autoriteters måte å behandle sine undersåtter på. Det berører hvordan vi oppfører oss mot hverandre og hvilke radikale utslag det kan få. Foranledning til utviklingen av konseptet var Waters oppførsel under en konsert i Canada i 1977 hvor han spyttet på en Pink Floyd-fan som oppførte seg utagerende.

The Wall er i tillegg skremmende aktuell i forhold til hvordan enkeltmennesker gjennom år får anledning til å spinne i hop sin egen versjon av samfunnet. Uten at omgivelsene verken bryr seg om eller skjønner de skremmende ideene. Før det er for sent.

Ta turen ut til Telenor Arena og opplev et fantastisk show. Det er fortsatt billetter igjen. «The Wall» spilles i dag og i morgen og starter presis kl. 19.30.

http://youtu.be/mg9m2VEmYCw

Les også:

Så utrolig skuffet nå!

* Lengselen etter verdens beste gitarsolo

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233