Ingen svakhetstegn fra svært produktiv lo-fi-konge

6290E8DC-7246-4A40-8A84-B3A3947B914CPlateanmeldelse: The Reds, Pinks and Purples – «They Only Wanted Your Soul» (album, 2022)

Den meget produktive Glenn Donaldson er ute med album nummer to på kun få måneder, uten at det tilsynelatende har hatt noen hørbar effekt på lo-fi-indien han serverer. Hans forrige bandprosjekt het Art Museums, og er nok ukjent for de fleste.

Det er interessant å tenke på at Donaldson, som er en godt voksen mann, har holdt det gående med Reds, Pinks and Purples fra den spede begynnelsen i 2013-2014 og fram til i dag. Den første offisielle utgivelsen, «Anxiety Art», kom i 2019. De to siste utgivelsene til Reds, Pinks and Purples skiller seg likevel ut i positiv forstand.

«They Only Wanted Your Soul» er helt og holdent i samme gata som det forrige albumet, «Summer at Land’s End» som kom ut i begynnelsen av februar i år. Det låter fortsatt hjemmebrent med hjartet på rette staden, fra første strofe til siste klunk.

San Fransisco-baserte Donaldson skriver kruttsterke låter i sjangeren retro-pop a la The Margarets, og han sørger for å spille inn låtene med venner som om det brant i hælene på ham. Om mulig er The Smiths denne gangen en enda tydeligere inspirasjonskilde enn på tidligere utgivelser.

«Unrequited» er etter min mening skivas mest umiddelbare spor, halvt shoegazer, halvt drømmepop.«Keep Your Secrets Close» er hakket mer tempo og trøkk. Tittellåten, «They Only Wanted Your Soul», er også sterk med sin skranglete gitarsolo på tampen av låta.

Singlen «Is Your Mind That Free?» er klingende gitarer og tema. «Workers of the World» er neste sporsom skiller seg ut. Jeg liker også godt julelåtenWeWon’t Come Home at Christmas Time». Denne kommer til å skåre høyt på listen over alternative julelåter når ørene har fått mettet seg med gjengangerne på radio mot slutten av året. Sistelåten «Sky & Earth viser heller ingen svakhetstegn og i det låten toner ut er det bare å konstatere at Donaldson har gjort det igjen.

Likte du den forrige plata til Reds, Pinks and Purples, vil du garantert også like denne.

PS: Legg ellers merke til de smått geniale plateomslagene på samtlige av Donaldsons utgivelser (med bilder av pastellfargete hus i en middelklassegate i statene).

Foto: Slumberland Records (promo)

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen

Naturviter, skribent og popmusiker av sjel og hjerte.

Artikler: 205