Ja, vi elsker Kristin!

Popklikk heier på Kristin.
Popklikk heier på Kristin.

På sitt ferske debutalbum, «Six Feet Over», kliner Kristin Minde tidvis til med så tiltalende og storslått popmusikk at Popklikk-redaksjonen skriker av begeistring.

For når Kristin synger ’the world is at your feet’, er hun helt klart inne på noe. Popklikk har snakket med Kristin om debutplata og andre essensielle ting som påvirker oss i tiden vi vandrer rundt på Gaia.

– Hva er bakgrunnen for tittelen på skiva?

– «Six Feet Over» er hentet fra en låt på platen, «The World Is At Your Feet». For meg er det viktig at musikk lever, men også er litt ’larger than life’. Målet mitt har vært at platen skal oppleves som noe organisk, i bevegelse, og er full av kontraster.

– Hvordan vil du beskrive musikken du lager?

– Uredd melodiøs, maksimalistisk musikalpop.

– Hvorfor begynte du å lage musikk?

– Jeg begynte å lage musikk da mamma og pappa kjøpte piano, og det sto i stuen vår. Da var jeg fem år gammel. Jeg har skrevet sanger så lenge jeg kan huske. For meg startet låtskriving som en lek. Det er fortsatt lek, men samtidig like deler terapi og hardt arbeid.

– Plukk ut to favorittlåter fra skiva.

– «The Tale of Mounsieur Concour & Doe» og «The World Is At Your Feet». Den ene om lykken i det tragiske, og den andre om det tragiske i lykken. «Evig eies kun det tapte» versus «evig eies kun håpet». Begge deler er sant.

– Slår du et slag for drømmere og fantasien?

– Som jeg skulle sagt det selv! Uten drømmer slutter vi å leve. Uten fantasi slutter vi å drømme.

– Tre beste album gjennom tidene?

– «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» fordi det forandret alt. «Smile» av Brian Wilson fordi det kanskje kunne ha forandret alt hvis det bare hadde kommet ut 37 år tidligere. Og Philco Fictions plate «Give us to the Lions» fordi det låter sånn som Oslo låter uten at du var klar over det før du hører albumet. Alt det bandet gjør er fantastisk.

– Scott Walker eller Burt Bacharach?

– Burt Bacharah definitivt! Sangene «What the world needs now» og «Raindrops keeps falling on my head» er to favoritter.

– Dusty Springfield eller Nancy Sinatra?

– Hmm… Det var vanskelig. Som å måtte velge mellom sjokolade og karamell. Kan det finnes noe mer deilig vokal enn Nancys på «Bang, bang (my baby shot me down) », og så den deilig, giftige vibratoen på gitaren, da… Men Dusty er jo helt rå når hun trøkker på med sine store 60-talls slagere. Så jeg tror Dusty Springfield vinner totalt sett.

– Lirekasse eller kofferter?

– Lirekasse! Men jeg foretrekker kofferter når jeg skal ut på reise.

– Hva slags forhold har du til streamingtjenester?

– Kommet for å bli, i hvert fall til det kommer noe enda bedre. Men betalingssstrukturen er ikke bærekraftig ennå: selskaper som Spotify taper fortsatt mye penger, artister får lommerusk.

– Hva slags forhold har du til MGP?

– Som smellbonboner på kransekaka. Gøy, men etter smellet er det glemt. Og vitsene er som regel ufrivillig morsomme.

– Hvilken oppfinnelse skulle du ønske du hadde funnet opp?

– Luftballong.

– Favorittbok med begrunnelse?

– Jeg syns alltid den boken jeg leser akkurat nå er best. Nå leser jeg «A Concise Chinese-English Dictionary For Lovers» av Xiaolu Guo. Den handler om England og den vestlige kulturen sett gjennom øynene til en kinesisk jente som flytter til London, skrevet på kinesik-engelsk.

– Favorittfilm ?

– «Breakfast at Tiffany’s» og alle andre filmer som Audrey Hepburn spiller i. Audrey Hepburn er et udødelig ikon med en helt egen stil og utstråling ingen har klart å nå opp til siden.

– Hvem er tidenes kuleste artist?

– Er det lov å si Lady Gaga? Hun er det kanskje ikke ennå, men jeg tror hun kommer til å bli det. Hun iscenesetter sitt liv og lar seg ikke binde av sjanger, stil eller forventninger. Det inspirerer og imponerer.

– Hvem er tidenes beste vokalist ?

– Ella Fitzgerald er uslåelig med sitt evigvarende energi, scatting og samtidig hennes fløyelsmyke tolkninger. En annen sanger som jeg aldri blir lei av å høre på Rufus Wainwright. For en intensitet i den stemmen hans!

– Hvem er tidenes mest underkjente artist?

– Sylvie Lewis er en fantastisk sanger med magiske sanger som jeg virkelig unner flere å oppdage!

– Hva heter Norges beste album gjennom tidene?

– Har egentlig lyst til å si Lillebjørn Nilsen med «Original Nilsen», men siden jeg kommer fra Bergen så vil jeg gjerne trekke frem Jan Eggums plate «30/30», som er en dobbeltplate med perle på perle av viser.

– Beste konsertopplevelse?

– Rufus Wainwright, solokonsert på Sentrum Scene i fjor.

– Hva ville dere spurt Paul McCartney om du hadde ham til bords?

– «Let what be? »

– Hvilke planer har du for fremtiden?

– Først og fremst gleder jeg meg til å spille konserter med bandet mitt rundt om kring i Norge. Jeg tenker litt etter hvert på ny plate også, jeg skal blant annet en tur til Frankrike for å skrive litt mer. Jeg arrangerer også en del musikk på bestilling , så det skal jeg jobbe med i vår og utover høsten.

 


Publisert

i

,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *