Jøsses, ja!

The Last Rider?
The Last Rider?

I en artikkel i musikkmagasinet Uncut, antyder Ron Sexsmith at hans nye album, «The Last Rider», kan bli hans siste utgivelse (fiffig tittel der, altså).  Noe som selvfølgelig aldri kommer til å skje. Popklikk-redaksjonen har selvfølgelig lagt ned veto.

RS
RS

At en av verdens beste artister skal legge instrumentene sine på hylla i en alder av 53 år er ikke bare absurd, det er dæven døtte oss galskap!

Ron Sexsmith er en av svært få artister som ikke makter å lage dårlige plater. Helt fra den selvtitulerte debutskiva i 1995 og fram til «Carousel One» fra 2015, har han gledet Popklikk med utmerket og tidvis sofistikert musikk i skjæringspunktet soul/pop.

På «The Last Rider» fortsetter han seiersrekka. Hadde det stått Paul McCartney på coveret, hadde den garantert fått terningkast seks og massiv oppmerksomhet.

Om The Last Rider sender tankene til Sir Paul? Jøsses, ja! Men låtene slenger også tankene i retningen av gromgutter som Nick Lowe, Ray Davies og Elvis Costello.

Etter Popklikks mening er ”The Last Rider” et av Sexsmith beste album, helt på linje med klassikere som «Whereabouts», «Cobblestone Runway» og «Long Player Late Bloomer».

Om ikke 15 låter er litt i overkant? For de fleste artister, ja, men ikke når det gjelder Sexsmith. Hans evne til å snekre sammen svært iørefallende melodier med ettertenksomme og tidvis snodige tekster, er helt unik.

Popklikk har allerede begynt å glede seg til den neste plata. Skal vi si april 2019, Ron?

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1624