Juleplater (1): Musikalsk juleglitter fra Skottland

4C7C3C47-4ABA-4941-9DB2-ED4BBE56E4A4The Pearlfishers: «A Sunflower at Christmas» 

Å nei, ikke enda en juleplate, tenker du kanskje? Forståelig nok, for det gis ut mye rart og gæli i julesesongen, både i form av enkeltlåter og plater. Men, noe gull er det da inne i alt glitteret og julepynten!

Noe av gullet står skotske The Pearlfishers for! Juleplata deres, «A Sunflower at Christmas», kom ut 2004. The Pearlfishers, og deres låtskriver og bandleder David Scott, er et favorittorkester i Popklikk. Deler av redaksjonen får simpelthen ikke nok av deres perfekte kammerpop, breddfull som den er av solfylte melodier, avhengighetsskapende arrangementer og sist, men ikke minst, skotsk sjarm!

«A Sunflower at Christmas» innledes med den perfekte gitarpop-låta «Snowboardin» om å flykte unna julens klisjeer og forpliktelser, før den mer kontemplative «Winter Roads» saliggjør ørene. Den lengtende teksten, vispende trommer og Scotts fine vokal, gir oss en perfekt julelåt fra den fuktige skotske landeveien.

Slike kunne vi fortsatt. Det er i alt sju låter på dette mini-albumet. Scott og bandet spiller absolutt på noen klisjeer, med kirkeklokker og lyden av sleden over vinterkledte veier, men det er så bra dette at Popklikk like godt kunne tenkes å sette den på i juli! Hvem kan mislike en sjarmør som «Snow Plus Christmas» eller Beach Boys-snutten «Ice Race»?

Vi synes popklikkere bør sette på denne, heller enn å lytte til generiske julelåter på radioen. Da blir kanskje juleforberedelsene med ett anelsen mer interessante? Uansett, nok om det, nå skal vi pynte pepperkakehuset…

Espen D.H. Olsen
Espen D.H. Olsen
Artikler: 167