Juleselskapene du sjelden husker

Da er julen over, og vi er inne i et nytt år. Men Popklikk har likevel ikke lyst til å gi helt slipp på høytiden. Flere artister har skapt sine egne musikalske refleksjoner(?) over hva julen egentlig betyr for familie og venner.

Og for å være helt ærlig: Det hadde vært dritkult å tilbringe et juleselskap i lag med Bob Dylan! Her fremfører han den opprinnelig tyske drikkesangen «Must be Santa» som Tommy Steele gjorde til en hit allerede i 1960.

I skikkelig polkastil raser en nisseluebefengt Robert Zimmerman rundt, danser vilt og viser seg fra sin aller mest utadvendte side. Og partyet lar seg slett ikke stoppe av at en deltaker slenger seg rundt i lysekronen og til slutt ut vinduet.

Kanskje er jeg bare fascinert grunnet visse likhetstrekk med min egen families juleselskap. Onkler som skjeller ut slektninger etter en en svingom med juletreet, toaletter som sliter med fargen på porselenet, og karafler som aldri berører duken i sin konstante runddans, var helt vanlig i oppveksten.

Men alt blir bare feit julepølse og pur barnemat i forhold til den rå julefeiringen med Dropkick Murphys fra Boston:

«Some families are messed, while others are fine – if you think yours is crazy, well, you should see mine!»

Det er familieutskjelling på høyt plan; stjæling, pokerspill, flatfyll, kalkunkasting, innendørs aking og alle de andre syndene som Vår Herre mener vi bør få under kontroll, ikke minst i høytiden. Se den hysterisk morsomme videoen her:

Men hvis du føler det har vært for lite action i ditt eget juleselskap, bør du vurdere å ta t-banen hjem i stedet for taxi. Her risikerer du å treffe på gamle popstjerner fra 80-tallet.

Kim Wilde var en blek kopi av Debbie Harry i Blondie, men hadde enkelte ålreite sanger. En av dem er «Kids in America» fra 1981 som den i dag noget eldre Kim fremfører med akkompagnement fra låtskriver og bror Ricky Wilde.

Klippet (inkludert en medley av flere julesanger) nærmer seg to millioner visninger på YouTube. Den tilsjaskede tilstanden hennes skal visstnok skyldes effekten av tre vodkadrinker med tranebær fra et juleselskap hos en radiostasjon i London, ifølge dette radiointervjuet.

Særlig!!

Godt nytt år:-0

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233