Kan det bli for mye jubel-Bruce?


Fire timer og seks minutter. Det er den nye konsertrekorden til Bruce Springsteen. Den ble satt på avslutningskvelden i Europa-turneen, den 31. juli i år i Helsingfors.

Det amerikanske ikonet har etter hvert besøkt Skandinavia en rekke ganger de siste 40 årene, og vi har aldri tenkt på at vi skulle få vondt i magen av for mye Bruce. En konserthelg i juni 1985 samlet for eksempel nærmere 130.000 mennesker seg og rocket så voldsomt at det etter konsertene ble oppdaget sprekker i betongfundamentet til Nya Ullevi pga hoppingen og dansingen.

På den siste Oslo-konserten på Valle Hovin (den 21. juli i år) sa Springsteen etter to og en halv time:

«Jeg aner ikke hvor lenge vi har spilt! Er klokka 10? Det er latterlig! Jeg vil spille til sola går ned», med referanse til at de ikke får lov til å spille til midnatt i Oslo.

Seks dager tidligere hadde konsertarrangørene i England bokstavelig talt trukket ut pluggen for Bruce og hans gjesteartist Macca (kanskje bedre kjent som Sir Paul McCartney). Springsteen (62) hadde invitert den tidligere Beatles-bassisten (70) på scenen for å spille «I Saw Her Standing There» og «Twist and Shout». Konserten var allerede en halv time på overtid da arrangørene bestemte seg for å kutte strømmen.

Misnøyen var enorm blant 80.000 i Hyde Park. E Street Band forsøkte å takke for konserten, men det kom ikke en lyd fordi mikrofonene var slått av. Norges-vennen Little Steven gikk i etterkant knallhardt ut på Twitter og sammenlignet England med en politistat.

Men muligens blir det litt mye bråk: Kanskje skal man beskytte naboene og dempe støynivået i en storby? Kanskje skal man sørge for at publikum får lagt seg før midnatt når de skal opp på jobb tidlig dagen etter? Kanskje skal man ta hensyn folks til tissebehov og begrense den slitsomme do-gåingen med én time?

Noen har sympati med arrangøren i Hard Rock Calling og viser til at en kveld med Springsteens E Street Band er like lang som Kenneth Branaghs maratonversjon av Hamlet (1996).

For Popklikk blir dette tullprat, det rene og skjære vås!  Det kan ALDRI bli for mye, verken av det ene eller det andre. La dem spille til solen går ned. Og gjerne til den går opp igjen også.

Dans, dans, dans til musikken – hele dagen og hele natten gjennom.

http://youtu.be/AIVAxvqhSzw

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233