Knuser legendene

Den ene hadde én strålende plate midt på 90-tallet, og så var kjendisstatusen over. De andre har vært kjendiser i over 50 år. Det er likevel ingen tvil om hvem som virkelig ‘nailer’ bluesklassikeren til Slim Harpo.

Rolling Stones plukket opp «Shake Your Hips» til det legendariske dobbeltalbumet «Exile on Main St.» fra 1972.  Riffet er utrolig kult og fengende (noe også ZZ Top oppdaget da lagde bordellsangen «La Grange» i 1973).

Problemet til Stones er imidlertid at de kjeder seg i hjæl. Überkule Bill Wyman (bass) og Charlie Watts (trommer) har jo alltid sett ut som de ønsker å være et helt annet sted, men også Mick Jagger virker sånn passe interessert. Den eneste som virkelig trives er Keith Richards. Han utfolder seg i hvert fall, men det holder ikke til å redde coverversjonen fra å bli et laangt gjesp.

Dette kommer enda tydeligere frem når vi ser på Joan Osbornes versjon fra i fjor. Etter å ha solgt til trippel platinum i USA med Grammy-albumet «Relish» i 1995, ble det ikke mer av stjernekarrieren. Hun fikk blant annet merkelappen «arvtakeren etter Janis Joplin» og søkte ved inngangen til det nye århundre tilbake til røttene med fokus på soul, blues, gospel og country.

Når vi nå har sett hennes traktering av «Shake Your Hips» (Hip Shake), var det slett ikke noe dårlig valg. Vi håper hun tar seg råd til en tur til Europa. Da hun var ‘hot’, opptrådte hun blant annet på Midtfyn-festivalen i Danmark. Popklikk kan garantere at dama er et fyrverkeri på scenen, med en utrolig tøff stemme som er tuftet på fortidens tradisjoner.

Døm selv.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *