– Kom til meg

Sky At Night
Sky At Night

Absolutt obligatorisk før du dauer (11). Popklikk hjelper deg til et bedre liv.

Da jeg skulle på ferie for noen år siden så jeg gjennom en bunke nye skiver jeg kunne høre på i tilfelle regnet skulle ta kvelertak på sommeren. I bunken lå I Am Kloots «Sky At Night», et band jeg hadde hørt om, men aldri tidligere sjekket ut.

I Am Kloot
I Am Kloot

Av årsaker kun den ubevisste delen av hjernen min kan svare på, bladde jeg videre.

Da jeg kom hjem fra ferie var postkassa så godt som tom, knapt en fersk cd å høre på etter tre uker nesten uten inntak av nytt musikalsk brygg. Vi snakker cold turkey.

Det var da jeg så den, ytterst på skrivebordet halvt skjult av et par gamle aviser og selvbiografien til Nick Kent.

«Kom til meg», visket den. «Jeg trenger deg». 39 minutter og 32 sekunder senere var vi et par. «Sky At Night» og jeg.

Med tanke på at Manchester-bandet I Am Kloot allerede den gangen hadde gitt ut fem plater på ni år, var det selvfølgelig en skandale at jeg ikke hadde oppdaget bandet tidligere. Men man kan ikke gå på vannet hver dag i slukets tidsalder.

«Sky At Night» er fylt med majestetisk pop i britisk innpakning. Foruten å trylle fram deilige melodier ikledd nydelige arrangementer, lager mannen bak alle låtene, frontfigur John Harold Arnold Bramwell, tekster som trykker på så vel de intellektuelle som de følelsesladede knappene i lytterens hode.

De nydelige arrangementene skal Elbows-maestroen, Guy Garvey, ha mye av æren for. Garvey som sammen med Elbow-kollega, Craig Potter, på ypperlig vis har produsert «Sky At Night».

Liker du artister som Tindersticks, Richard Hawley, Mick Scott, Cherry Ghost, Nick Lowe, Scott Walker, Shack og Robyn Hitchcock, er «Sky At Night» som skapt for deg.

Å plukke ut favorittlåter er vanskelig, men for oftest er det «Northern Skies», «Too The Brink», «Fingerprints», «I Still Do», «The Moon Is A Blind Eye», «Proof» (ny versjon) og «Radiation» som stjeler mest spilletid.

Om Jesus hadde levd i dag kunne han droppet vann og vin-trikset. Han hadde blitt elsket om han hadde møtt opp med et par paller med «Sky At Night».

Tro meg!


Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1655