Levi Henriksens beste album så langt

CC50138C-5E0C-4CAE-8D9A-0AAD95E09011Plateanmeldelse: Levi Henriksen & Babylon Badlands – «De utålmodige av hjertet» (album)

Skrevet av Terje B. Granli

Kongsvingers store sønn, Levi Henriksen, og bandet hans, Babylon Badlands – også kalt det beste bandet i himmelen! – leverer så det holder på sitt tredje album på like mange år, «De utålmodige av hjertet».

At Henriksen er produktiv og kreativ er det liten tvil om. Tidligere i år kom den kritikerroste novellesamlingen «Så langt hjemmefra, så nær der jeg bor». Nå spiller  og synger han bedre enn noen gang, og har skrevet ni av ti låter på «De utålmodige av hjertet».

Åpningssporet «Levebrød» er skrevet av Vidar Sandbeck, og Levi Henriksen lagde sin egen versjon av den da han i 2018 mottok Vidar Sandbecks kulturpris, «Regnbågabrua». Babylon Badlands er litt mer pop-preget her enn på resten av albumet, og det er en meger bra start på et mer variert repertoar enn på Henriksens tidligere utgivelsene.

Tittellåta er skrevet til ære for Levi Henriksens gamle bandkompis Denis «Decay» Kamphaug som døde etter lang tids sykdom i fjor høst. Han var med i Levi Henriksens første band, Heart of Mary, for mer enn 30 år siden.

Levi Henriksen & Babylon Bandlands har med seg Erlend Ropstad på den tøffe rockeduetten, «Hjertet mitt er en hund». Ellers synges det om oppvekst i Kongsvinger, røtter, takknemlighet til foreldre og arbeidsfolk. Noe «Som Glomma skynder seg mot Fredrikstad (for å bli hav)», og «Arbeidsliv» er utsøkte eksempler på.

I «Hvem er det som tramper på min bru» får vi en historie, som godt kunne vært en av tekstforfatterens noveller. «Mamma» er en følesesladet takk til mødre, som har hjulpet sine sønner til å bli voksne menn. Henriksen har skrevet flere julefortellinger blant sine noveller. Her kommer det en slags julelåt, den rolige «Bare Frelsesarmeen vet (hvordan jeg har det i desember)». Mot slutten av låta får vi også høre Frelsesarmeens blåserrekke. Storartet!

I avslutningssporet «Har du blekk i blodet?» hylles poeter som Hans Børli, Rolf Jacobsen, Halldis Moren Vesaas, Tor Jonsson, Vidar Sandbeck og Alf Prøysen.

Albumet er produsert av Henrik Maarud.

 

 


Publisert

i

, ,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *