Lyser ikke opp stua

Om man ser bort fra en del av låtene på bandets to først album, har jeg ikke hatt så veldig sansen for Oasis. Kombinasjonen store doser hybris og gamle sanger i ny innpakning, funker sjelden bra i lengden.

Etter å ha kranglet seg gjennom nesten et par tiår, besluttet brødrene Gallagher sommeren 2009 at Oasis var historie. At sjansen for en gjenforening er relativt stor ble ikke vektlagt da rabagastene vinket farvel.

Nå er lillebror Liam tilbake i manesjen med sitt nye band Beady Eye og singelen «Bring The Light». En låt som fram til nå ikke har vært i nærheten av å lyse opp stua mi.

Men så lenge bandes hjemmeside nesten knakk i to grunnet voldsom pågang, er det mye som tyder på at både bandet og det britiske folk er fornøyd med tingenes tilstand.

Det faktum at debutalbumet allerede er innspilt og slippes på nyåret, er ganske sikkert også gode nyheter for horden av Oasis-fans som vandrer hvileløst rundt i det som en gang var Great Britannia.

At Alan McGee, som hadde Oasis i stallen da supre Creation Records var oppe og gikk, har store forventninger til bandet er relativt krystallklart om man tar utgangspunkt i hans uttalelse til NME:

«Think of the talent, Gem, Sharrock, Liam, the best frontman there’s ever been, and Andy Bell, one of the best guitarists, up there with Jimmy Page. How can that be a bad band? »

Da gjenstår det bare for Popklikk å sette direkte over til herskeren over alle herskere: Fremtiden.

Foto: beadyeyemusic.co.uk

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1643