Look to Sweden

Sixes & Sevens

PLATEANMELDELSE: Sweden: ”Sixes & Sevens”

Da dattera mi på elleve forleden spurte hva jeg hørte på mens hun stod å digga under Eldkvarn-plakaten i stua, var svaret den nye plata til Sweden.

-Så fint for deg da, pappa, du som er så glad i svensk musikk, repliserte elleveåringen før hun klinka til med en dobbel salto med skru ut av stua.

Selv lå jeg i sofaen og smilte om kapp med sola. For dattera mi har selvfølgelig helt rett. Jeg har alltid elsket svensk musikk. Som for eksempel  Eldkvarn, Thåström, Håkan Hellstrom, Lundell, Perssons Pack, Wilmer X, Olle Ljungström, Stefan Sundström.

Og Popsicle. Bandet som lagde store mengder melodiøs pop tilsatt masse power og fuzz.

Akkurat som Sweden fra Fredrikstad som akkurat har sluppet sitt andre album, ”Sixes & Sevens”. Et album hele familien snart kan utenat.

Hovedårsaken til den voldsomme populariteten på hjemmefronten skyldes at Sweden fremstår som Nordens nye Popsicle. Hvilket i min verden er et heftig kompliment. Når mine ørere nå og da også fanger opp fragmenter av artister som Big Star, Nada Surf, Matthew Sweet, Teenage Fanclub, The Cars, Pixies og Velvet Crush, er et bare å rive av seg drakta og juble som faen.

Liker du kombinasjonen gode melodier, snerte hooks og ganske mange gitarer, vil Sixes & Sevens” kjapt bli en venn for livet. En venn med draget på damene som svanser rundt i Fred Perry-antrekk og Doc Martens sko.

Om du svever noen centimeter over gulvet etter å ha hørt låter som ”Pretending On The Weekends”, ”Sunny Sidewalks” , Icy Lanes» og «Barefoot Summer», er det ikke nødvendig å ringe legen. Det finnes nemlig ingen kur mot god musikksmak.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1658