Lyden av 2011

Enkelte ting er bare SÅ 2010. Hyppige statusoppdateringer på Facebook, mas om askeskyer, Gelius sitt sexliv, det siste albumet til Susanne Sundfør.

På tide å våkne opp. Det er en ny verden der  ute. Og masse ny musikk venter. BBC har sett i krystallkulen og kåret hva de tror kommer til å bli lyden av 2011 i Storbritania.

Her er britenes topp fem:

1. Jessie J

Nei, ikke gategutten Jesse Jones. Jessie er  nemlig en 22 år gammel artist fra Essex.  Hun har allerede skrevet låter for Miley Cyrus, men befinner seg langt fra disneysegmentet i uttrykket sitt som soloartist. Feminister har allerede trykket henne til sitt bryst. Popklikkredaktøsen gir naturligvis tommelen opp.

2. James Blake

Dette her er bare nydelig. Den klassisk skolerte pianisten James Blakes cover av Limit To Your Love av Feist har allerede vakt oppsikt. Albumet kommer 7. februar.

3.  The Vaccines

Indiekvartett som har fått kritikere og musikkindustrien til å «fråde» dersom vi skal tro BBC. Det skjønner vi godt. Se bare her:

4. Jamie Woon

Elektronisk soul. Hør på dette: 27-åringens mor, Mae McKenna har koret for Bjørk, Michael Jackson og Kylie.  Dett eer selvsagt litt på siden av poenget, men gøy.   Woon høres interessant ut, selv om det kanskje ikke er min tekopp.

5. ClaireMaguire

22 år-gammelt stjerneskudd som har drømt om karriere i rampelyset siden hun var syv. Litt for pompøst for oss, men det lukter helt klart hit her.

http://www.youtube.com/watch?v=qtdsqUlPdCk

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405