Mannen med gulloppskriften

Plateanmeldelse: The Reds, Pinks and Purples – «Murder, Oral Sex & Cigarettes» (EP, 2023)

 Det er nesten så man bare kan kopiere forrige anmeldelse når det kommer ny utgivelse fra den ekstremt produktive Popklikk-yndlingen, The Reds, Pinks and Purples (aka amerikanske Glenn Donaldsons enmannsprosjekt). Tidligere i år slapp han albumet, «The Town That Cursed Your Name», og det fortsetter bare å strømme på fra den kanten.

(…) det hele låter umiskjennelig som britisk indiepop (…) spekket med uimotståelige låter i et vakkert, retro lydlandskap (…) en klype The Smiths, en dæsj The Cure, og en god porsjon Belle and Sebastian, og faktisk ikke så rent lite The La’s. Det er heller ikke helt ulikt musikken som de utmerkede norske bandene The Margarets og Number Seven Deli holdt på med mellom 2002 og 2012 (…) romklang a la beabadoobee (…)

Mange av de samme tingene kan sies om EP’en med det geniale navnet «Murder, Oral Sex & Cigarettes». Og hvorfor skulle Donaldson bytte ut en slik gulloppskrift? Never change a winning game.

Seks glimrende spor, støypop med røtter i The Jesus And The Mary Chain, et band som Donaldson må ha hørt mye på. Shoegaze og powerpop i skjønn forening. Personlige favoritter denne gangen er førstesporet, «What Will Heaven Be Like» og trøstesangen «Use this Song if you Need one». Instrumentalen «Generator Shows» er også stemningsfull så det holder.

Donaldson har virkelig funnet sin plass i musikkfloraen og det virker som om han har en utømmelig kilde av låter å ta av.

Også den tidligere omtalte og artige bruken av fargerike bilder fra amerikansk småhusbebyggelse på plateomslagene, da! Coveret på den nye plata er intet unntak.

Les Popklikks anmeldelse av forrige Reds, Pinks & Purples-skive: Fortsatt på topp – Popklikk

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 194