Det neste store fra UK?

F3B8E348-2DF8-4F88-A8D5-9C89B3D509D3Plateanmeldelse(r): The Big Moon: «Walking Like We Do» (album, 2020)/«Wide Eyes» (låt, 2022)

Dette er en omtale av The Big Moons mer enn to år gamle album, «Walking Like We Do». Denne plata bare måtte fram i lyset igjen på grunn av bandets glimrende nye singel «Wide Eyes», som kom i juli i år. Singlen, som også omtales her, varsler at The Big Moon kommer med et meget spennende nytt album i oktober.

De London-baserte damene fant sammen i 2014, mens det gode og gitarbaserte debutalbumet «Love in the 4th Dimension» kom ut i 2017. Singlen «Formidable» kom allerede året før og bar bud om at noe stort var gang.Det er slående å høre hvor samspilte og proffe disse damene høres ut nærmest fra første utgitte strofe. Et annet kjennetegn ved bandet er smakfulle og plettfrie arrangement, som hentet fra øverste hylle i pophistorien.

Frontfigur Juliette Jackson har tradisjonelt stått for låtskrivinga i The Big Moon, men på «Wide Eyes» er alternativartisten Jessica Winter kreditert ved siden av Jackson. Ifølge Jackson kom Winter inn som en reddende engel på et tidspunkt da Jackson var som mest frustrert og uinspirert etter barnefødsel.

Resultatet er uansett blitt en killer av en poplåt, fra den tøffe gitaråpninga til det mer synth-baserte refrenget, med en basslinje som selve limet og vokalen til Jackson, ja, den er bedre enn noensinne. Det er også verdt å merke seg at på «Wide Eyes» er hele bandet oppført som medprodusenter, mens albumet «Walking Like We Do» er produsert av Ben Allen i Atlanta. Det vitner om økt selvtillit og tro på prosjektet.

«Walking Like We Do» fra 2020 er bandets andre album. Da plata kom ut var den overraskende produsert i forhold til debuten, og etterlot ingen tvil om at bandet var villig til å utvikle seg.

Platas klare ener er poplåta «Your Light». Den har mye av de samme kvalitetene som «Wide Eyes» og låter direkte forfriskende, også i dagens musikklandskap. Den fornøyelige musikkvideoen anbefales også. På «Dog Eat Dog» er ekkoet av Lennon til stede i versene og låten er ikledd vakker harmonisk koring, typisk for The Big Moon. Låta «Why» byr på mer av Jacksons uvanlige teft for gode poplåter og bandets smakfulle arrangement, og på den like gode «Barcelona», får vi introtema på fløyte spilt av Jackson selv.

Tiden vil vise hvor dette skal ende, men singlen «Wide Eyes» lover i hvert fall godt for «den vanskelige tredjeplata». Det er grunn til å ha høye forventninger. Meget god grunn!

 

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 195