Mens vi venter på Felice

Tirsdag den 4. november er det bare å glede seg: Da kommer The Felice Brothers til Norge.
Bandet spiller på Vulkan i Oslo, et ganske nytt konsertsted i Maridalsveien med plass til nesten 1.000 personer.

Orkesteret står for en genuin form for folkrock, ispedd rølp og litt annerledes arrangementer. Tidvis låter det som Bob Dylan, innimellom som The Band eller James McMurtry. Og ganske ofte, som seg selv.

Det er et klassisk undergrunnsband. I tillegg til farens grillfester, startet de nemlig å spille på undergrunnsstasjoner i New York City…Opprinnelig var det tre brødre med i orkesteret, men én av dem (trommeslager/vokalist/gitarist Simone Felice) brøt ut for å kjøre solo og danne sitt eget band (The Duke & the King). De hadde blant annet en legendarisk opptreden på BBCs berømte Jools Holland Show i 2009 med låten «If You Ever get Famous»

Simone ble erklært klinisk død i en alder av 12, startet pønkband da han var 15 og droppet ut av skolen da han var 18. Debuten som dikter kom i en alder av 22. Simone er både lyriker og skjønnlitterær forfatter. Han ble også tilkalt av stjerneprodusent Rick Rubin i 2008 for å spille trommer med The Avett Brothers. Han er svært populær i England og resten av de britiske øyene hvor han stadig er innom.

Mer om livshistorien til Simone Felice får dere her:

Men det er altså resten av The Felice Bros som kommmer til Norge i november. Etter at broren sluttet har de jobbet ufordtrødent videre og til sammen sluppet ti album. Det siste kom i år og heter «Favorite Waitress».

I 2011 tok folkrockerne en alternativt rute via noen trommemaskiner og synthesizere for å gi ut et album på 11 spor på albumet «Celebration, Florida». De tok med vilje en ny retning, fordi de synes de tre foregående hadde vært veldig like. Kanskje var det ikke minst for å kvitte seg med Dylan-sammenlikningen.

Her er «Ponzi» som var en av singlene fra albumet som faktisk nådde femteplass på Billboard 200-listen

At de gjorde litt utradisjonelle saker på den platen, illustreres blant annet at de inviterte 15 barn som egentlig var på en bursdagsfest inn i studio for å bidra til låten «Fire at the Pageant». Låten dreier seg om en død far som returnerer til byen. Til slutt blir det ropt etter nødnummeret (911) og sunget «Calm down. Calm down!» for å gjøre den mest mulig skremmende.

Den meste kjente låten er vel kanskje «Frankie’s Gun» som også funker meget bra på konsert, med vaskebrett, trekkspill og full pakke. Og noen øl innabords.

http://youtu.be/TqilyYI1NvI

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233