Musikk under radaren (1)

At det hvert år gis ut ualminnelige mengder med plater som aldri får den oppmerksomheten de hadde fortjent, er gammelt nytt. Men nå som musikkdekningen i en mengde medier er i ferd med å forvitre, kan virkeligheten for en rekke artister og band synes ganske så håpløs.

Noe blogger, som for eksempel Popklikk, ønsker å gjøre noe med ved å prøve og anmelde flest mulig plater som vi synes fortjener både oppmeksomhet og skryt. At mange av platene Popklikk legger under lupen får lite eller ingen oppmerksomhet hos andre medier i Norge, synes vi er både merkelig og en smule trist. Det burde da være mulig å skrive mer om musikk i en digital tidsalder der spalteplassen er nærmest uendelig?

At flere og flere også synes å konsentrere seg om å anmelde enkeltlåter framfor album, og at hovedfokuset på musikkanmeldelser i flere redaksjoner er å anmelde låtene i «MGP», «Hver gang vi møtes», «Stjernekamp» og «Maskorama», gjør det heller ikke akkurat enklere for artister å få den oppmerksomheten de fortjener. Men sånn har det altså – med noen unntak – blitt.

For å bøte litt på dette har Popklikk en ukentlig spalte kalt «Best akkurat nå», der vi lager en spilleliste hvor vi heier på den nye musikken vi synes er best her og nå. En liste bestående av både kjente og langt mindre kjente artister vi mener fortjener en stor klapp på skulderen for sin innsats i musikkens tjeneste.

Vår nye spalte, «Musikk under radaren», kan ses på som et supplement til «Best akkurat nå» – forskjellen ligger i at vi også henter fram artister og band fra fortiden som muligens gikk radaren for mange musikkelskere da de dukket opp. Noe vår første spilleliste i spalten bærer sterkt preg av.

Da gjenstår det bære å ønske lykke til med lyttingen, og at det forhåpentligvis dukker opp noen musikalske gullkorn for akkurat deg.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1656