En stigende stjerne på drømmepop-himmelen

Plateanmeldelse: Early Internet – «Ruminator» (album, 2024)

Early Internet må ikke forveksles med R&B-bandet ved navn The Internet. Seattle-baserte Dean Stafford aka Early Internet er nemlig en stigende stjerne på indie-/drømmepop-himmelen. 

«Ruminator» er album nummer to i rekka. Det første, kritikerroste «You’re Just In Time To Miss Everything» (2021), fikk en aldri så liten hit i låten «Blankets». 

Mens det forrige albumet var selvprodusert, er «Ruminator» produsert av Devon Corey. Dette lille, men signifikante grepet har gjort at Early Internet har fått et fortettet og proffere uttrykk. 

Stafford og co går som alltid ‘all in’ i sin søken etter den perfekte melankolske poplåten. Resultatet blir at Early Internet har ganske mye til felles med Glenn Donaldson, aka The Reds, Pinks and Purples, noe som blir særlig merkbart i en låt som «Pisces Season But All The Time».

Men før vi kommer så langt har Stafford servert to glimrende og tøffere spor i «Ruminator» og «Keep My Mouth Out Of Your Name». Den rasende gode singelen «7 Sided Room» kommer også med en god dose Death Cab For Cutie.

Personlig liker jeg kanskje aller best nydelige «Rosaline» med sine klare røtter i drømmepop a la The Jesus and Mary Chain, eller Mazzy Star for den saks skyld.

Skiva runder effektivt og greit av etter kun åtte spor med den ypperlige power pop’eren «Pan Am Smile». Akkurat nok til å pirre de musikalske tarmtottene, nok til at du gir skiva en runde til – og det fortjener den.

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen

Naturviter, skribent og popmusiker av sjel og hjerte.

Artikler: 201