Ny bølge fra Danmark

Plateanmeldelse: Kindsight – «No Shame No Fame» (album, 2024)

For noen uker siden anmeldte vi i Popklikk det danske bandet Rigmor og deres deilige indiepop med danske tekster. Her kommer forsyne meg enda et dansk band med en suser av ei plate, for de som er glad i engelskspråklig gitarbasert indiepop a la Middle Kids eller Inhaler.

Kindsight er det første bandet utenfor Sverige som får kontrakt med Rama Lama Records. Den fikk de i forbindelse med debutalbumet «Swedish Punk» som kom i 2022.

Bandet består av Nina Hyldgaard Rasmussen (vokals, gitar), Anders Prip (bass), Søren Svensson (gitar) og Johannes Jacobsen (trommer), og ble dannet etter at Nina og Søren oppdaget at de begge var begeistret for islandske The Sugarcubes. Langt ifra den verste grunnen til å starte et band.

Den flotte singelen «Love You Baby All The Time» kom ut kort tid etter «Swedish Punk», og viste at de unge danskene hadde mer på lager. «No Shame No Fame» er for øvrig innspilt i Studio Sickan i Malmö med produsent Joakim Lindberg. Innspillingen ble gjort ‘live’ og bandet får virkelig demonstrert sitt fyldige og dynamiske lydbilde på denne utgivelsen.  

Kindsight lykkes i noe så enkelt, og samtidig så vanskelig, som å lage perfekte små indiepop-perler. «Eyelids», nevnte «Love You Baby All The Time» og ypperlige «Tomorrow» utgjør litt av en seiersrekke på første halvdel av skiva. «Madhouse Breakout Multitool», «Top 10 Things You Need in the City» og den episke avslutningslåten «Easter and the Boys» er minst like bra.

Sistnevnte byr på over 6 minutter med improvisasjon over én akkord før låten toner ut. Dét er ikke hverdagskost i disse dager. Kanskje et aldri så lite nikk til landsmenn Mew og deres legendariske avslutter «Comforting Sounds» fra «Frengers: Not Quite Friends But Not Quite Strangers» (2003)? 

«No Shame No Fame» er uansett blitt et overraskende varmt og fint indiepopalbum av den sjeldne sorten. Det er bare å ta innover seg den nye danske bølgen.

Foto: Rama Lama Records

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 195