Som skapt for hverandre

Plateanmeldelse: Ingvild Flottorp & Øyvind Blomstrøm – «In This for a Lifetime» (album, 2024)

Før denne utgivelsen har Ingvild Flottorp gitt ut to glimrende album som begge mottok mye applaus her i Popklikk da de landet. To album der en deilig blanding av pop og americana dominerer lydbildet. At hun ble nominert til Spellemann-pris i country for «I Just Wanna Know It All» (2022) var vel fortjent og kom ikke som noen stor overraskelse for denne skribenten. 

Når hun nå slipper sitt tredje album, «In This for a Lifetime», gjør hun det i duoformat med Øyvind Blomstrøm, som tidligere har bidratt som gitarist på platene hennes. Blomstrøm er mest kjent som gitarist i El Cuero og instrumentalgruppa Orions Belte, men han har også bidratt som gitarist/bassist for blant andre artister som Malin Pettersen, Monica Heldal, Streamdome og Ingebjørg Bratland. Det er også vært å nevne at Blomstrøm og Orions Belte bidrar på en av The Northern Belles fineste låter, «Only Stupid Kids Get Bored», og at han sammen med Bendik Brænne i mars slapp den usedvanlig sjarmerende låta «Aiming for the Weekend».

Å gå litt nye veier er (nesten) alltid lurt, noe som også er tilfelle med komboen Flottorp & Blomstrøm som gjennom åtte låter har laget et album der Flottorps countrypop, mye takket være Blomstrøms tilnærming til musikk, har blitt både litt mer eksperimentell og skarpere i kantene. Noe som tilfører musikken litt mer motstand enn vi er vant til fra Flottorps tidligere album. Men, også en befriende lekenhet som på deilige og svært iørefallende låter som «On The Run» og «Just A Game». Sistnevte låt gynger avgårde omgitt av av et lettbent og sjarmerende lydbilde, der Blomstrøms lett skurrende gitar på fint vis kler opp Flottorps smellvakre vokal.  

På «A Point Of View» (med en snerten trommemaskin), «Vegas» og «Troublemakers», får Blomstrøm vist hvor dyktig og oppfinnsom han er som musiker; på sistnevte oppholder han seg, godt hjulpet av eminent gitararbeid, i en kort periode i det psykedeliske hjørnet. En annen favoritt er «Knew It All Along» som er kledd inn i et nydelig lydbilde der «orientalske» vibber setter det hele i gang før steelgitaren etter hvert slipper til. 

Tekstene, som er skrevet av Flottorp, beskrives som en slags livsfrise, der forskjellige temaer og dilemmaer som oppstår i løpet et livsløp utforskes fra et universelt perpektiv. Plata er produsert av Blomstrøm, som også spiller stort sett det meste av instrumenter som dukker opp underveis. 

Den (som ungdommen vil si) sjukt deilige balladen «Tell A Story», er arrangert av Anders Hefre som også bidrar med fløyte, bassklarinett og Mellotron, og etterfølges av saktegående og svært behagelige «Never Thought You Would», som avslutter plata på mesterlig vis. 

Når det i presseskrivet heter at «Flottorps sterke låtskriving og unike stemmeprakt løftes av Blomstrøms kreative musikalitet, med røffere kanter og psykedeliske tendenser», er det umulig å ikke være enig. For med «In This in a Lifetime» har duoen laget et svært minnerikt album. Flottorp og Blomstrøm er nemlig som skapt for hverandre. Og vi, ja vi VIL ha mer!

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1643