Sterkt debutalbum fra Nashville- rockere

Plateanmeldelse: The Sleeveens – «The Sleeveens» (album, 2024)

Hvor skal jeg begynne her? Under første lytting tenkte jeg at her er det en dose av alt jeg liker av god rock. Jeg tenkte også at dette fint kunne vært gitt ut en eller annen gang mellom 1975-1980. Da jeg syntes jeg hørte litt The Undertones, strømmet en mer enn godkjent cover av perlen «Get Over You» ut av høytaleren i neste låt. En låt som er min personlige favoritt fra The Undertones klassiske debutalbum fra 1979! 

Albumets 11 låter tikker inn på 31 minutter, og det låter så bra at det fort bli mitt favorittalbum i 2024. Det starter med et smell i form av låta «Give My Regards to the Dancing Girls» (kul låttittel, ja!). Tankene går umiddelbart til The Ramones, Sex Pistols og andre storheter fra the glory days.

Etter dette kommer de kule låtene som perler på en snor. Singlene «Aretha Franklin» og «Metallica Font». Sistnevnte med en 1-2-3-4 åpning vi har hørt før en plass… . Det blir seks episke minutter hvor man får lyst på en «Dry Cider». Plata avsluttes med den melodiøse rockeren «Paulie Says» som sammen med åpningslåten er undertegnedes favoritter på et jevnt album uten noen svake låter.

Stef Murphy, kjent fra Mighty Stef og Count Vaseline, og Jamie Mecha, utgjør duoen som startet The Sleeveens etter et møte i Nashville som er gruppas hjemby. Vi får håpe vi snart får besøk av dette friske pustet av et punk/pub/powerpop-band i Norge. 

Dag Magne Tomterstad
Dag Magne Tomterstad
Artikler: 4