Ustoppelige Reds, Pinks And Purples

Plateanmeldelse: The Reds, Pinks And Purples – «Unwishing Well» (album, 2024)

Popklikk-favoritten Glenn Donaldson, aka The Reds, Pinks and Purples er ustoppelig for tida. Ikke før har vi lyttet oss ferdig med EP’en «Murder, Oral Sex & Cigarettes» (2023) (som kom ut kort tid etter albumet «The Town That Cursed Your Name»), er han igjen aktuell med nytt album. Et album med 10 låter av samme anglofile kaliber som han alltid leverer. ‘Never change a winning team’, var det noen som sa. Det er nesten så det går i surr når man skal oppsummere aktiviteten til Reds, Pinks And Purples de siste månedene.

Som vi har vært inne på før: Ta en klype The Smiths, en dose The Cure, en porsjon Belle and Sebastian, og ikke så rent lite The La’s, så har du Donaldson. 

Om noe i det hele tatt er nytt med denne utgivelsen, er det definert av stemningen Donaldson var i da låtene ble skrevet eller hvilken distortion pedal han lekte med i hjemmestudioet sitt på det tidspunktet, og da snakker vi nyanseforskjeller.

Men det som også kan sies om Donaldson, og som vi har sagt før, er at han kan kunsten å lage glimrende, stemningsfulle popskiver, som var han i besittelse av en utømmelig kilde.

«Unwishing Well» åpner med glimrende «What’s Going On With Ordinary People», med sin nydelige gitar-arpeggio a la «Friday I’m In Love» og herlige vreng-gitar på tampen av låta. «Learning To Love A Band» er klassisk Reds, Pinks And Purples, likevel en helt ny låt. Tittellåten er en personlig og vakker ballade. 

Neste høydepunkt er den småvittige, og på samme tid tragiske, «Your Worst Song Is Your Greatest Hit», mens «Dead Stars In Your Eyes» handler om skyggesiden ved livet, det samme kan sies om «Public Art».

Konklusjonen får bli at Reds, Pinks And Purples fortsatt låter helt strålende. Keep it coming, Donaldson. Vi tåler enda mer.

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 195