En av årets best bevarte hemmeligheter

Plateanmeldelse: Minor Gold – «Minor Gold» (album, 2023)

 De må være en av årets best bevarte hemmeligheter, denne ganske ferske duoen fra Australia som består av paret Tracy McNeil & Dan Parsons. Det vil si, ferske som duo, men ikke som musikere; Parsons har tidligere gitt ut tre soloalbum og McNeil er kjent for sin bakgrunn med bandet The Good Life.

Sammen er de dynamitt og debutplata «Minor Gold» er intet mindre enn et svært velskrevet og aldeles nydelig lite mesterverk; perfekte harmonier, organiske instrument, et hint av 70-tallets vestkyst-pop og folk kombinert med 80-tallets softrock.

Styrken til Minor Gold ligger i den intuitive vokale samstemtheten de klarer å skape og den sterke låtskrivinga. Produksjonen står også til laud og den herlige gitarsoloen på «Around The Bend» er som snytt ut av The War On Drugs. Andre opplagte referanser er Gillian Welch, Paul Simon, Crosby, Still Nash & Young.

Albumets kanskje aller beste spor, «Note to Self», skiller seg ut med en personlig og sterk tekst. Plata rundes selvsikker av med «The River» og den glimrende sistelåten «Lover’s Race». Stort bedre blir det ikke i 2023.

Andre favoritter på den ellers utrolig jevne plata: Åpningslåten «Mona Lisa», «Don’t Change», «Around The Bend».

«Minor Gold» kunne kanskje med fordel vært gitt ut et par måneder tidligere, for denne plata er lyden av en varm sommervind, sterk nok til å blåse ekstremværet «Hans» dit pepper’n gror.

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 201