Vibrerende rastløshet

95440780-1EC3-471C-ACEE-435902F3FFBDPLATEANMELDELSE: The 99th Floor – Herre i eget hode (singel)

Bass og gitar kompletterer hverandre stilfullt fra første anslag, på den nye singelen til The 99th Floor. En låt som borer vesentlig dypere enn bandets forrige singel, «Sykle gjennom byen». 

Sangen og innspillingen vibrerer av rastløshet. Bruken av mørke cymballer, som ligger langt framme i miksen, gir en underliggende truende karakter. «Herre i eget hode» er en spennende og fascinerende låt. Det lange gitarpartiet er som en intens berg-og dalbanetur med høstlig New York inspirasjon, ikke minst fra Robert Quine, og med en nærmest telepatisk Television schwung, etterhvert som det tar av. 

Flott og sikkert gjennomført. Jeg skal ikke si så mye om teksten, men skurken er uten tvil identifisering. Identifiseringen med de virvlende tankene, som ikke fører noen steder annet enn til ytterligere tvil og kaos. Men det finnes en vei ut, all den tid vi ikke er tankene våre. Sånn sett kan vi balansere låtas tittel med Douglas Hardings seksitalls- klassiker, «On Having No Head».

Lørdag spilte The 99th Floor på Krøsset for engasjerte fans, som har fulgt gruppa hele veien. De begynte med denne låta, før bandet med stor glød spilte seg gjennom det tretti år gamle debutalbumet «Little Painkillers». Trommespillet var særlig bunnsolid med fartsfylte og presise fills. Inspirasjonen i gitarspillet kommer fra alle de beste kildene, og Morten Solli går i ett med musikken, både som gitarist og sanger, med en sterk tilstedeværelse selv i de gamle låtene.

(Morten Solli skriver for Popklikk)

Eivind Sigurd Johansen
Eivind Sigurd Johansen
Artikler: 186