Mye spennende i verktøykassa

Plateanmeldelse: Team Me – «Return to the Riverside» (album, 2023)

Musikkollektivet Team Me, med Marius Drogsås Hagen i spissen, hviler sannelig ikke på laurbærene etter fjorårets fine comebackalbum «Something in the Making». Et album som vi behørig anmeldte her i Popklikk; et mer enn verdig comeback for Team Me. Et inspirert comeback – Popklikk

I stedet er de allerede ute med oppfølgeren «Return to the Riverside». Det nye studioalbumet legger virkelig til med bredsiden. Produksjonen er justert opp et par hakk slik at Team Me anno 2023 låter betydelig mer pop enn før. Det er likevel selve låtene som er bandets styrke, godt anført av den ypperlige radiolåten «The Apple of My Eye».

Åpningslåten «Almost 20 Years Ago», tittellåten og den episke poplåten «Black Rainbow Motion Picture», med Magnus Moriarty som gjesteartist, holder også alle høyt nivå. Sistnevnte låt er til og med et lite nikk til salige Frank Hammersland og Pogo Pops. «Angry» har lite til felles med Stones’ single med samme tittel og utgivelsesdato, men er likevel flott orkestrert pop.

«Acid Rain» er godt ment, men ender som en tralala i woke-land. Boogierockeren «The Same Old Bridge» er et artig brekk på plata, men kanskje ikke akkurat den typen låter bandet bør satse på videre framover. Da er «My Great Escape», med en intro som nærmest høres ut som Europe anno 1986, tross alt mer gjenkjennelig Team Me.

Avslutningslåten, med sin wonderwall-intro og sitting down here-solo, er en fin avrunding av ei plate hvor Team Me forsyner seg grovt av flere tiår med musikkhistorie. Dette er én av hundre gode grunner til at albumformatet fortsatt lever og alltid må leve, slik at artistene kan få utløp for hele registeret, uten å løpe risiko for vinn eller forsvinn på grunn av en feilslått single.

«Return to the Riverside» er blitt et lekent og dristig album, mindre indie og mye mer av alt det andre rare fra Team Me sin verktøykasse.

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 199