Når fansen inntar scenen

En ting er å plukke med seg fansen opp for å danse til «Dancing in the Dark». En helt annen sak er å dytte vekk Max Weinberg og la en ung jente på 15 år ta over trommestikkene.
Det var akkurat det som skjedde på den ene Springsteen-konserten i Bergen i sommer. Ungjenta Lou ble plukket ut, ført opp på scenen og begynte å hamre løs på trommene til Max Weinberg i E Street Band midt under konserten på Koengen.

Bruce innrømmet da også at han aldri hadde sett akkurat det før…

På Springsteen-konsertene figurerer det alltid mange ønsker på plakater som Bruce samvittighetsfullt plukker fra. «Mighty» Max syntes å ta det hele med et smil, men den perkusjonistiske perfeksjonisten var garantert bekymret for at den unge trommisen skulle slå feil.

Matt fra Canada var nok også ganske høyt oppe da han fikk komme opp på scenen i 2005. Han fikk spille gitar på «Trash, Trampoline and the Party Girl», bedre kjent som «Party Girl».

U2 begynner jo å bli eldre, og denne singelen ble gitt ut som B-side for over 30 år siden. Det er den eneste baksiden av en U2-singel som er blitt spilt på konsert over 100 ganger, og det er slett ikke uvanlig at bandet inviterer opp noen blant publikum for å spille akustisk gitar i samspill med The Edge.

I bandets hjemby Dublin fikk Matt sjansen til å få sin drøm oppfylt foran 80.000 på Croke Park. Vi fire som dro over til den grønne øya, gjorde det for å se det irske superbandet på hjemmebane og ble ikke skuffet.

Imidlertid var det mange dublinere som refererte til helt andre hjemlige musikere (som Chris de Burgh) da vi stilte spørsmål om nasjonale helter. Man blir ikke profet i sitt eget land, osv…

Det er ikke alle artister som tar sjansen på å slippe en fullstendig fremmed opp på samme scene, og uten YouTube hadde Matt kanskje ikke blitt trodd da han returnerte til Canada med stjerner i øynene.

Men her er altså beviset. Matt sammen med Bono, Edge, Adam og Larry. Det er utrolig tøft når slikt skjer.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233