Når hjertet brenner for Zep

Av alle artister på denne kloden valgte sønnen til den avdøde trommisen i Led Zeppelin å slå seg sammen med det canadiske bandet Heart på en hyllestturné.
Med søstrene Ann og Nancy Wilson i spissen har det canadabaserte bandet (søstrene er egentlig født i California og vokst opp i Seattle, Washington) holdt det gående siden 1973.

På 80-tallet herjet bandet hitlistene med power-ballader som «Alone», «These Dreams» og «What About Love», noe som ikke har gjort dem til Popklikk-favoritter.
Men det viser seg at de også har en atskillig mer interessant side, som egentlig startet med folkinspirert heavy metal på 70-tallet. I alle år har Heart inkludert Zeppelin-låter i liverepertoaret.

Ett eksempel er «Battle of Evermore» fra en konsert i Viña del Mar, Chile (1994)

Her er Zeppelins originalversjon:

Det som var utløsende for Jason Bonhams entusiasme var nok opptredenen den 2. juledag 2012 i en hylleskonsert for Led Zeppelin hvor søstrene Wilson ble bedt om å fremføre signaturlåten «Stairway to Heaven», med orkester, to kor, og Bonham på trommer.

Det ble en mektig opptreden som bragte frem tårer i øynene til frontfigur Robert Plant.

http://youtu.be/6D2DohKUhZw

I etterkant slo Heart seg sammen med Jason Bonham’s Led Zeppelin Experience på en turné som inkluderer Hearts mest populære låter, samt en 30 minutters avslutning med Zep-låter («Zep-a-thon»). Jason Bonham legger ikke skjul på at prosjektet hans, som ble startet i 2010, ikke minst for å hedre hans far, John, som døde i 1980, 32 år gammel.

John Bonham ble så sent som i 2011 kåret til tidenes trommeslager av leserne av det amerikanske magasinet Rolling Stone.

Her er flere liveopptak som viser Hearts beundring for Led Zeppelin.

Heart – «Kashmir» (med Jason Bonham og Tony Catania)

http://youtu.be/YGoF4sGuw0A

Led Zeppelin – «Kashmir» (Celebration Day)

Heart – «Rock’n Roll» (1982)

Led Zeppelin – «Rock And Roll» (1973)

http://youtu.be/c1Hb9ABpyts

Heart – «Black Dog»
http://youtu.be/E2eYG_7UM3U
Led Zeppelin – «Black Dog» (Celebration Day)

Heart – «Immigrant Song»  (2007)

Led Zeppelin – «Immigrant Song» (Australia 1972)

http://youtu.be/Y2hZ6OytDxo

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233