Noe helt for seg selv

Plateanmeldelse: Faye Webster – «Undressed at the Symphony» (album, 2024)

Faye Webster er en amerikansk singer-songwriter fra Atlanta, Georgia. Webster vokste opp i en musikalsk familie, og begynte å skrive låter allerede i fjortenårsalderen. Hun har tidligere gitt ut fire studioalbum, og nå foreligger altså hennes femte og så langt mest ambisiøse album, «Undressed at the Symphony».

På «Undressed..» går ikke Webster av veien for å utfordre og eksperimentere. Musikken kan best beskrives som en slags symbiose mellom pop, rap, folk, soul og jazz. Noen vil kanskje kalle det art pop, men låtene er på en måte for fokuserte til å passe i den sjangeren.

Den første halvdelen av skiva er den mest tilgjengelige og utfordrende på samme tid. Det hele starter med den fine soulpop-låten «Thinking About You». Så langt er alt vel, men allerede på neste spor skjer det saker og ting; «But Not Kiss» høres litt ut som Perfume Genius med en småsint Nick Cave bak pianoet. Her serveres attityde i bøtter og spann. Singelen «Lego Ring» med Lil Yachty på gjestevokal har noen de samme dynamiske elementene, i tillegg til ellevill bruk av auto-tune. Enten blir det i overkant eller så digger du det.

Auto-tune tas flittig i bruk også på «Feeling Good Today» og «He Loves Me Yeah!». Albumet går over i en litt mindre kompromissløs fase fra «Lifetime» og utover, men innen halve plata er spilt har Webster satt skapet på plass og satt seg i respekt overfor hvem det skal være. Tittellåten «Undressed at the Symphony» er forresten en liten perle.

Plata er produsert av Drew Vandenberg i samarbeid med Webster. Resultatet er blitt ulikt alt annet du har hørt før, noe helt for seg selv i symfoniorkestret. Faye Webster både utfordrer og tar risiko på denne utgivelsen, men er langt fra avkledd.

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 189