Nordens popdronning

Popdronning
Popdronning

Annika Norlin. For ei dama. Om det hadde vært opp til Popklikk hadde hun for lengst vært kåret til Nordens popdronning.

Daggdjur
Daggdjur

Etter noen års stillhet, er hun endelig tilbake med nok en popperle. Denne gangen med Säkert, et av hennes to band. Men det er ikke så nøye. Norlin levere uavhengig av om hun fronter Säkert eller Hallo Saferide.

På ”Däggdjur” fortsetter hun å lage lune og melodiøse melodier som får lytteren til sperre opp ørene. Men, som vanlig er det først og fremst som tekstforfatter at Norlin virkelig skinner. Hun er fremdeles formidabel til å sette ord på fenomener og opplevelser de fleste av oss kan kjenne seg igjen i.

Melodiene rusler rundt i et tempo som kler tekstene på en utmerket måte. Tekster, som foruten å være personlige, vemodige og poetiske, også er både morsomme og underfundige.

At Norlin har fått hjelp av mange musikalske venner, deriblant Jakob Hellman, Lina Högström (Skator), Emil Svanängen (Loney Dear) og Ola Klüft (The Perishers), er med på å utvide hennes kunstneriske horisont. For selv om Popklikk helst bare vil høre hennes stemme, oppdaget vi etter et par runder at Norlins utvalgte venner tilfører musikken både nyanser og en vitalitet vi ikke vil være foruten. Noe låter som ”Funky nassau”, ”Stille uten hat” og ”Det skal hände dig med» er utsøkte eksempler på.

Popklikk takker det som finnes av guder for at Annika Norlin fant sin plass blant instrumenter og notehefter, og at hun har forstått at ord er langt mer enn bare ord. Om du, mot formodning, ikke har hørt om verken Säkert eller Hallo Saferide, har du mye å glede deg til.

Om det finnes svake låter på ”Däggdjur”?

Særlig!

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1658