Norges svar på Dolly Parton

Det er ikke ofte vi i Popklikk svinger innom countrysjangeren. Men i kveld gjør vi et unntak.  Vi fikk nemlig høre debutsingelen til Haldens Hege Brynildsen. Albumet «Hege» er innspilt i legendariske Athletic Sound i hjembyen hennes, og hun har blant annet fått hjelp av Nashville-veteranen Fats Kaplin. Kaplin er med i Jack Whites backingband og har tidligere spilt med blant andre Tom Russell.

Ifølge en artikkel i lokalavisen har hun holdt på i over ett år med platen, faktisk helt siden slutten av den skjebnesvangre juli måned i fjor. Hege er omgitt av musikere (både faren og kjæresten) og har skrevet åtte av de ti låtene på debutalbumet.

En av hennes favorittartister er uten tvil Dolly Parton, noe som tydelig kan høres i den nye, egenkomponerte sangen «I Chose You». Ifølge Rootsy er albumet å finne i butikken fra i morgen, den 26. september.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233