Oj sann, hvor kom han fra?

Ojojojojojojojojoj!!! Hvor i all verden har denne artisten gjemt seg? «Lee Fields is the Coolest Motherfucker to Ever Sing Words Into A Microphone» er velkomsten på websiden hans. På fredag spiller han for første gang i Norge.Nærmere bestemt Cosmopolite i Oslo.

Lee Fields & The Expressions er faktisk noe av det kuleste vi har hørt på lenge, i hvert fall innenfor den etter hvert så forhatte R&B-sjangeren. Han startet karrieren allerede i 1969 og har turnert med alt fra Kool and the Gang til Little Royal.

Musikkstilen toucher innom en rekke familiære sjangre, og orkesteret hans kan til tider minne om grupper som The Moments, The Delfonics og The Stylistic.

Fields danner direkte forbindelseslinjer til den opprinnelige rhythm’n’blues-soul-musikken, og er samplet, som de fleste soulsangere med over 40 års fartstid, av en rekke hip hop-artister.

De siste årene har Lee Fields gitt ut flere album, og årets heter «Faitful Man». På videoene virker mannen stinn av ufullendt energi og lidenskap, ikke ulik en viss «Godfather of Soul», Mr. James Brown himself.

La oss virkelig håpe han slipper den løs på scenen fredag!

Her er sangen «Wish You Were Here» som har nada med Pink Floyd å gjøre. Videoen er skutt på toppen av en historisk bygning kalt Park Shelton i hjertet av Detroit, Michigan.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233