Oj, som Popklikk gleder seg!

okkervil river rip_main
Le sheff

Okkervil River, det er bandet sitt, det! Orkesters frontfigur, Will Sheff, skaper så gode vibber i Popklikk-lokalet at sola begynner å skinne over lunsjbordet hver gang navnet hans nevnes.

Noe som har skjedd ganske ofte den siste tiden. Okkervil River har nemlig sluppet videoen til den supre låta ”Okkervil River R.I.P”(du kan se den nederst i saken).

Og hvem tror dere skjenker verden et nytt album den 9. september? Jepp, helt riktig!

Om den forrige skiva til Okkervil, som landet i 2013, skrev Popklikk blant annet:

”Da vi hadde hørt gjennom ”The Silver Gymnasium” for andre gang, hadde pilen på følelsesregisteret flyttet seg fra blid til eksaltert. Ut av høytaleren rant det nydelige melodier som, foruten å sende tankene til en haug 80-talls artister, fremstod som en briljant blanding av soul, pop og americana.

”The Silver Gymnasium” er proppfull av suverene låter og knapt noen dårlige. Åpningstrioen ”It Was My Season”, ”On A Balcony” og ”Down Down Deep River” legger lista så høyt at faren for å rive i fortsettelsen er overhengende. Noe som selvfølgelig aldri skjer. ”Pink-Slips”, ”White”, Talking Heads-aktige ”Stay Young” og foran nevnte ”All The Time Everyday”, dundrer over med så god margin at de kan slå av en prat med både gråspurver og dompaper.”

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1623