Oops, disse må også med (2)

8D3F83C0-D13E-4A30-AFF2-3A763E3B155CÅRETS BESTE MUSIKK 2021 / DISSE NORSKE UTGIVELSENE MÅ OGSÅ MED

Redaksjonen i Popklikk har for lengst oppsummert og rangert de 20 beste norske utgivelsene i 2021.

Les: De 20 beste norske platene i 2021 

I ettertid må dette sies å være en veldig sterk liste, men med nye folk på laget kommer imidlertid nye stemmer til. Eller hva sier dere til Tom Roger Aadland, Louien eller Morten Abel? Her er en kort oppsummering av fem norske utgivelser som av ymse grunner ikke kom med på lista:

TOM ROGER AADLAND: «MOTGIFT»

Aadland skinner på «Motgift», et album som stadfester ham som en av vår tids sterkeste artister her til lands. Dette er voksenpop og dialektrock med positivt fortegn. Best er «På veg til deg» og «Hard verd».

MORTEN ABEL: «BARE PRØV DEG, SJELEFRED»

Man må aldri avskrive den musikalske kameleonen Abel. På tredje forsøk med norsk på norsk synes jeg at han endelig har funnet fram til rette formelen. Produksjonen er enestående bra og det formelig spruter av energi og spilleglede hos bandet som Abel nå har med seg. Beste spor: «Gammel mann», den djupt alvorlige, men drivende, «Så kom regn», og den sakrale «La komme denne dagen».

ØYVIND RYAN: «ETTERPÅ ER ALT FOR SENT»

Ryan (Monster Blomster, etc.) er en merittert undergrunnsrocker med flere glimrende soloalbum på samvittigheten. Seks låter er vel for en EP å regne, men med höjdare som «Heldig» og «Du var aldri der», har Ryan levert på høyt nasjonalt nivå. Humor og alvor i går hand i hand på denne utgivelsen. Sigrid (7 år) likte plata godt.

No. 4: «No. 4»

De radiovennlige, oslobaserte damene framstår her i en litt mørkere, elektronisk versjon. Dette synes jeg kler gruppa godt, et grep som tilfører mer tyngde. Beste spor: «Parentes», «En av de levende» og «Hold deg fast».

LOUIEN: «NO TOMORROW»

Denne EP’en inneholder utrolig sterke «Better Woman». En låt som jeg synes er rystende bra. Anbefaler forresten også Louien sitt album fra 2019, «None of My Words», som ufortjent gikk meg hus forbi det året.

Helt til slutt kan nevnes at flere norske artister kom med flotte singler i fjor. Guilty pleasures eller simpelthen bare gode låter:

Nikkeby Lufthavn, med kremlåten «Supersonic» fra plata «Dino Bones». Skiva anbefales for alle som er glad i postpønk/rock.

Jonas Alaska, med dansbare «Light Switch» fra det overraskende stilbyttet på albumet «Girl».

Hollow Hearts, «Reminescence», nydelig single fra kommende album.

Line Saus, «The Fall», glimrende låt fra «Waltz in the Vapor»

Kristian Kristensen, med den brutalt ærlige «Feit liten taper» fra skiva «2003».

 

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen

Naturviter, skribent og popmusiker av sjel og hjerte.

Artikler: 202