Oppløftende drømmemusikk

Israel Nash
Israel Nash

Plateanmeldelse: Israel Nash – «Lifted»

I Popklikk liker vi Jonathan Wilson veldig godt. Men, noen av oss synes kanskje den siste plata ble litt vel mye å bite over. Så da kom Israel Nash oss til unnsetning! Nash har gitt ut en fin rekke med Neil Young-rock de siste årene. «Lifted» drar ikke veldig langt vekk fra Neil-hovedveien, men tar kanskje en eller to avstikkere på noen smalere og humpete grusveier.

Plata innledes av en drømmende intro til andrelåta «Rolling On» og der blir det med ett mer håndfast. Den er et herlig stykke kosmisk country-rock med skimrende gitarer, Nash sin lett skingrende vokal og fine koringer. Ved første lytting tenkte jeg at disse låtene kanskje var litt konvensjonelle og kjedelige, men flere lyttinger åpenbarer et lydbilde man kan, ja, drømme seg litt bort i.

Han kjører som sagt på en hovedvei her, Israel Nash, men jaggu om han ikke beveger seg mot et uttrykk som nærmer seg gitar-pop eller kammer-pop! Hør bare på blåserne i «Looking Glass». Fremfor alt er vel dette et album, ikke enkeltlåter, men «Lucky Ones», «Spiritfalls» og «Strong Was the Night» har fått ekstra fotfeste hos meg.

Espen D.H. Olsen
Espen D.H. Olsen
Artikler: 167