#Øyagamlis

bestemorYes! Det er igjen tid for festivalen som får det til å rykke i hipsterfoten til oss over 30. Her har du noen nye og noen gamle tegn på at du er en ekte Øyagamlis.

1. Du sier ofte setningen : «Det som er så greit med Øyafestivalen er at du kan dra hjem å dusje og få deg en god natts søvn i egen seng». Eller : «Veldig praktisk at konsertene slutter 23.00 så får man lagt seg i skapelig tid». Eller: «Blir det skikkelig kaldt så er det jo bare å gå hjem».

2. Du kjøper billettene flere måneder på forhånd til tross for at ingen band er booket fordi du liker å planlegge. Du bruker mye tid i ukene før festivalen til å «lese deg opp» på artistene som kommer. Du dedikerer tid til å høre gjennom Øya-spillelister fra Tidal.

3. Du pløyer gjennom matomtalene i Aftenposten med interesse og blir skikkelig glad for at det også i år er masse økologisk digg å oppdrive. Du bekymrer deg over kvaliteten på øl og vin. Du puster lettet ut når du skjønner at det er noe IPA på området.

4. Du henter selvsagt inngangspasset på forhånd ettersom du hater å stå i kø. Du har ingen tid å miste. (Se punkt 7.)

5. Du bekymrer deg veldig for regn. Du henger på yr.no like mye som en brud før bryllupet. Du vil jo ikke bli våt og forkjølet. Du håper at toalettene holder en viss standard og minner venninnen din på å ta med antibac.

SINGLE GIRL, DON'T WANNA BE A SINGLE GIRL!!
SINGLE GIRL, DON’T WANNA BE A SINGLE GIRL!!

6. Du pleide å «poge» på et dansegulv og skråle teksten til »Single Girl» med Lush på 90-tallet. Du kjenner fortsatt smaken av Hooch i ganen hver gang du hører låten.

7. Barnevakten ble booket allerede i mai. Du måper av ærefrykt dersom du treffer småbarnsforeldre med ukespass.(Se punkt 2.)

8. Du tilbringer mer tid på Amfiet enn Vindfruen.
Du holder deg langt unna Øyanatt i ukedagene, men smeller kanskje til på lørdag hvis du føler deg vill og gal. Mest sannsynlig har du bare bilett til én eller to dager maks. (Se punkt 7).

9. Du registrerer at fashionistaene kan fortelle deg at »grunge er tilbake som festivalmote» 
. Dette vil si at du i teorien kan plukke fram klærne du gikk med på Roskilde i 1992. Du føler deg plutselig gammel.

10. Du har allerede vært på festival i Tøyenparken i år. Nemlig Miniøya.

11. Du leser denne listen og nikker gjenkjennende til flere punkter.

Del gjerne artikkelen med andre #Øyagamliser. Sammen er vi sterke. Og gamle.

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405