Påskegul Blanchett tar Sparks (nesten) på ramme alvor


Har du ikke sett den ennå? Vel, da må du ta deg sammen og bruke påsken til å se den Oscar-vinnende skuespilleren Cate Blanchett i den nye videoen til Sparks! Gjerne ti ganger.

Låten «The Girl Is Crying in Her Latte» er en forsmak på Sparks nye album (det 26. studioalbumet) som slippes i mai. Oscar-vinner Cate stiller opp i helgult, med røde hodetelefoner og fremfører en dans som vi ikke skal kommentere i det hele tatt. Bare at vi humret og lo ganske mye gjennom alle de drøye tre minuttene låten varer.

Russell er som vanlig den aktive av Mael-brødrene, men befinner seg likevel i bakgrunnen. Ron (med barten) har inntatt sin vante, kontrastfylte rundryggede sitteposisjon, men denne gang tørker han bare opp noe kaffesøl underveis. 

«Dreams really do come true. We will sleep well tonight knowing that forever we can say we co-starred in a film with Cate Blanchett!», uttalte Mael-brødrene i forbindelse med slippet av singelen og videoen i forrige måned.

Popklikk gleder seg som vanlig til nytt Sparks-album og håper at de nok en gang svinger innom våre breddegrader de nærmeste årene. De har besøkt Rockefeller i Oslo flere ganger de siste fem årene (undertegnede har vært på en av dem). Og de slutter jo ikke å produsere geniale musikalske pop-rariteter. «Edith Piaf (Said It Better Than Me)» er en av de nyere (fra 2017), «Johnny Delusional», sammen med Franz Ferdinand en annen. Det forrige studioalbumet, «A Steady Drip, Drip, Drip», kom i 2020, og det nyeste, med kaffefokus, slippes altså når våren endelig tar tak i oss. 

Hvis dere popklikkere ønsker et innblikk i hvor mye Sparks faktisk har betydd for musikklivet de siste 50 årene er dokumentaren «Sparks Brothers» av Edgar Wright fra 2021 på Netflix et meget godt tips.

Her får vi et nesten rørende møte med to annerledes brødre; De ble oppdaget av Todd Rundgren på 70-tallet og har gått gjennom en musikalsk berg- og dalbane-karriere av dimensjoner, uten å miste den kreative gnisten underveis. Noe som egentlig er ekstremt imponerende. 

Duoen er også involvert i en annen film fra 2021, «Annette», regissert av Leos Carax. Sammen med regissøren har de skrevet manuset, og Sparks-brødrene opptrer i tillegg som piloter i noen små biroller i musikaldramaet, som åpnet Cannes filmfestival i 2021.4

Se dansen til påskegule Cate Blanchett her: 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=UTAxPhxADo0&embeds_euri=https%3A%2F%2F

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233