Please Bugg me again Jake!

Alt er i orden med unge Mr. Bugg. Han er rett og slett vår nye Popklikk-favoritt!

Han ville overhodet ikke delta i «Britain’s Got Talent», fordi tv- programmet til Simon Cowell ikke var genuint nok.

Men både Noel Gallagher (Oasis), Chris Martin (Coldplay) og Stone Roses synes Jake Bugg er mer enn kul. De er fan av 18-åringen som føk rett til topps på hitlistene med debutalbumet «Jake Bugg». Han har til og med fått  varme opp for Noel Gallaghers nye band High Flying Birds.

Albumet toppet de britiske hitlistene den første uken etter plateslippet og fikk karakteren 9 (av 10) i en anmeldelse i New Musical Express.

«Sirens of an ambulance comes howling

Right through the center of town and

No one blinks an eye

And I look up to the sky for the path of a lighting bolt»

(Lightning Bolt)

18 åringen er fra Nottingham og er naturligvis pekt ut som det neste store fra de britiske øyer. (Han er født samme år som eldstedatteren min, så nå blir det studier i England på henne!!!)

«Fill my head with the future

Fill my eyes with the sky

Whole of my life I’ve been left behind

But I’ve never felt more alive»

(Taste It)

Mr. Bugg synes inspirert av Donovan og Dylan, men det kan dere få bedømme selv. Popklikk er i hvert fall overbevist om at Jake Bugg vil plage oss med mer enn kun små, ironiske stikk fra Nottingham. Etter hvert kan Bugg bli en av de virkelig store.

Her er to sanger komponert og fremført av 18-åringen:

 

 

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233