Poklikks julekalender: 7. desember

Fett cover, ass
Fett cover, ass

Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere låter fra album vi har hørt så mye på i løpet av året at enten låtene eller platene med meget stor sannsynlighet befinner seg på en eller annen liste når Popklikk oppsummerer musikkåret 2017 på nyåret (puh!)

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Følg Popklikks julekalender her.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere. Som en bonus vil vi også, inspirert av pedagogikkens «two (eller var det tre?) stars and a wish», supplere med en låt fra en artist som sender tankene til artisten/låtene/albumet vi har valgt ut.

7. desember: SUSTO – «& I’m Fine Today»

Hva skal man skrive når ordene er brukt opp? Ingenting? Finne opp noen nye? Nja, vi bruker noen av ordene vi allerede har brukt enda en gang. Som for eksempel at SUSTO har laget årets kanskje beste album. Et album med så mye energi, oppfinnsomhet, trøkk og melodiøsitet av sola nekter å gå ned.

Eller som vi skrev et eller annet sted: «Plata er helt genial. Vi snakker bittersøt, kosmisk og lett psykedelisk countryrock hentet fra den øverste hylla i butikken.»

Om «& I’m Fine Today» kommer på pallen? Jepp, jepp og jepp.

Dagens bonuslåt? I dag går vi for en fyr som har laget et utrolig vakkert album der country, soul og en aldri så liten dose rock trekker i den samme snora. Fyren bærer det fantastiske navnet Zephania Ohora, og låta heter «Take Your Love Out Of Town».

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1658