Pop med god smak

Pop, pop, pop
Pop, pop, pop

Plateanmeldelse: Paul Heaton + Jacqui Abbott: «Crooked Calypso»

Heaton + Abbott
Heaton + Abbott

Paul Heaton, kjent fra hitmaskiner som The Housemartins og The Beautiful South, har de siste årene, sammen med tidligere The Beatiful South-vokalist Jacqui Abbott, snekra sammen noen usedvanlig snertne popalbum. Duoens siste bidrag, «Crooked Calypso», er selvfølgelig intet unntak.

Måten Heaton og Abbott kryssklipper pop med soul, gospel og noen svært underholdene tekster, er så imponerende at lytteren fort kan bli både avhengig og mer enn en anelse lykkelig.

Selv om det er Heaton som skriver alle låtene, er Abbotts fininnstilte popvokal en helt avgjørende ingrediens i et lydbilde fylt med tangenter, lune strykere og lekne gitarriff. Heatons og Abbotts stemmer står så godt til hverandre at en eller annen magisk kraft garantert har hatt en finger med i spillet.

«Crooked Calypso» er så britisk i grunnvollene at tankene umiddelbart flyr til band som The Proclaimers, Squeeze og Heatons første band, The Housemartins. På nydelige «Blackwater Banks» dukker The Pogues’ «Fairytale Of New York» opp i horisonten.

Om du ikke er frelst etter å ha hørt de seks første låtene, er skjærsilden neste stopp. Selv sitter jeg i himmelrosen og beundrer Beatrice.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1645