Popklikk: 10 (svært) diggbare låter (og videoer)

Det renner inn musikk fra alt og ingenting for tiden. Store mengder med svadanada-musikk, men også en ganske stor haug med gullkorn. Her er noen av den siste sorten.

Ryan Adams er tilbake med et av sine beste album på en god stund, «Prisoner». Mye hjerte, smerte og 80-talls garnityr. Om vi fremdeles elsker ham? Jada!

Old 97’s, med Rhett Miller i spissen, har alltid slått an i Popklikk-redaksjonen. På sitt nye album, «Graveyard Whistling», ligger de fremdeles og spreller i countryrock-havet.Et hav med melodiøse krusninger og tøffe gitarer. Ja, også stemmen til Rhett, så klart. Om videoen til singelen «Good With God» er svært underholdende? You better you better you bet!

Da Popklikk-Espen var en ung mann, med hockeysveis som dekket brorparten av en brun-orange, høyhalset genser han yndet å bruke, var det en fyr som fortalte ham at alle som ikke likte Nick Lowe var noen dustehuer. Et utsagn Espen tok på alvor. Så aldri en uke uten Nick Lowe, folkens! Men nå må vi snart få noen nye låter, Nick. Mens vi venter; en suveren klassiker fra sølvreven:

Noen av dere har trolig hørt musikk av Wesley Stace tidligere, men da som John Wesley Harding. Om navnebyttet har forandret det musikalske uttrykket i særlig grad? Pøh! Wesley lager fremdeles sjarmerende og melodiøs americana. At The Jayhawks komper hele sulamitten er både råflott og stilig.

Det finnes noen der ute i det uendelige universet som prøver å innbille oss at rocken er død. Særlig! Fake news! Pling plong! Om Surfer Blood lager fet og melodidrevet rock? Det kan du banne på.

Popklikk går aldri lei av Chuck Prophets svært diggbare musikk. På sitt fjortende soloalbum kliner han til med flere låter som sender oss opp i lysekrona og tilbake. Lykken er en liten/stor dose Chuck til lunsj minst to ganger i uka. Om det var han som spilte gitar i Green On Red? Seff!

Snart kan du oppleve The Shins live i Norge for første gang. Hvor? Øyafestivalen, selvfølgelig. Om vi skal dit? Fnis. Mens dere vinter kan dere høre på den første, eller var det den andre (?), smakebiten fra «rett rundt hjørnet»-albumet «Heartworms».

Om vi liker Declan Benedict McKenna? Jøss, da. Født i desember 1998 og vinner av Glastonsbury festivalens Emerging Talent Competition i 2015. Fett, ass! Hans femte singel, «The Kids Don’t Wanna Come Home», er dødsfet. Eller som Popklikk-Herman sier: Det var da en svært bra og meget skjønn, liten trudelutt.

Paul Weller. Gud bedre for en mann. Ikke bare er han som skapt for sitte på en Vespa ikledd en Fred Perry-piquet. Hans tryller jaggu oss fram vidunderlige låter år etter år også. Som for eksempel hans siste bidrag, «The Ballad Of Jimmy McCabe». Sleiken hans? En gang mod, alltid mod!

Den 31. mars slipper endelig Aimee Mann sitt nye album, «Mental Illness». Noe som får Popklikk-redaksjonen til hoppe høyere enn taket (og ned igjen). Vi gleder oss så voldsomt at vi har begynt å hamre løs på veggene mens vi hører på den første smakebiten fra skiva, praktfulle «Goos Snow Cone».

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1642