Popklikks ferietips # 12: Country & soul på balkongen

Outlaw
Outlaw

Okkervil River: «The Silver Gymnasium»

Åpningstrioen «It Was My Season», «On A Balcony» og «Down Down Deep River» legger lista så høyt at faren for å rive i fortsettelsen er overhengende. Noe som selvfølgelig aldri skjer. «Pink-Slips», «White», «Stay Young» og «All The Time Everyday», dundrer over med så god margin at de kan ta slå av en prat med både gråspurver og dompaper.

«The Silver Gymnasium» er en perfekt blanding av soul, pop og americana som sender tankene til 80-talls helter som Dexys Midnight Runners og Talking Heads.

Whitney: «Light Upon The Lake»

Whitneys debutalbum består av instant musikk som sitter klistra fast i hjernekontoret før du rekker å si ” virre virre vapp vupp vupp”.

Whitney lager skranglete og melodiøs countryrock som sender tankene til The Band, George Harrison og den amerikanske vestkysten. Vi snakker tidløs musikk med både snert og store doser viljestyrke. Lydbildet er pakket fullt med blåsere, lettbente og lekne gitarer og en vokal som jobber med å holde seg på beina.

«Light Upon The Lake» er så sjarmerende at vi nesten dauer av glede, noe som i seg selv er en liten sensasjon. Ønsker du å bli frelst anbefaler vi deg å begynne med låter som «No Matter Where We go», «The Falls» og «Golden Days». Så det så!

Sam Outlaw: «Angeleno»

Døtte dæven. Sam Outlaw kliner til med ei plata marinert i så mye countrypop og vestkystrøtter, at Popklikk-redaksjonen har ramla av samtlige stoler minst fem ganger. «Angeleno» er, ifølge redaktøsen, skikkelig sweet. Noe den definitivt er.

Å høre på plata kan sammenlignes med å drikke en kald pils i selskap med en jukebox fylt med James Taylor, Chris Isaak, Warren Zevon og Rodney Crowell. Selv om de fleste låtene sitter som et skudd, utgjør tittellåta, «Who Do You Think You Are», og «Ghost Town»  en nesten uslåelig trio.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *