Popklikks ferietips # 13: Realt hakeslepp

Kevin og gjengen
Kevin og gjengen

Dexys: «Let The Record Show: «Dexys Do Irish And Country Soul»

Fire år etter det deilige comebackalbumet, «One Day I’m Going To Sour», klinte Kevin Rowland og Dexys til med et rent coveralbum med fokus på irsk musikk; landet Rowlands foreldre vokste opp i, og klassikere fra folk som Rod Stewart og Joni Mitchell.

Om det funker? Ehh…ja!

Faktisk så funker det så bra at enkelte i Popklikk-redaksjonen begynner å grine hver gang «Let The Record Show: Dexys Do Irish And Country Soul» slippes løs. Rowlands vokal, som slikker lytteren på nesetippen, er så fantastisk at selv superlativene smuldrer opp og forsvinner ut av vinduet. Vi snakker med andre ord om et realt hakeslepp. Ingen synger som Kevin. Basta.

At det lettbente og elegante lydbildet, med strykere både her og der, tilfører låtene enorme mengder energi og jubalong, hersker det nada tvil om.

Tidvis sukkersøtt, ja vel, men det jøkke no så lenge bandet på nydelig vis puster nytt liv inn i gamle klassikere som «The Town I Loved So Well», «40 Shades Of Green», «Carrickfergus», «I’ll Take You Home Again, Kathleen» og «Both Sides Now». Bare for å nevne noen.

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1655