Popklikks julekalender: 11. desember

Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere gammel og ny musikk vi har hørt mye på i løpet av året.

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

Elvis Costello and The Attractions: «Get Happy» (album)

Popklikk-Espen (den eldre) kjøpte denne i London da den kom ut. Han var på fotballtur og måtte vente noen dager i spenning før herligheten slo seg løs på platespilleren. At det var 20 låter på skiva var på den tiden hinsides all fornuft, men for noen låter! R&B, soul, rock og pop, hele pakka. Og selvfølgelig produsert av Nick Lowe. At tangentene til Steve Nieve flyr i alle retninger er spesielt gøy. «Get Happy!» er et av Costellos fineste øyeblikk – en klassiker!

10cc: «Deceptive Bends» (album)

«Deceptive Bends» ble spilt så mange ganger på gutterommet hos en fyr i Popklikk-redaksjonen at han trolig ennå kan alle tekstene utenat. 10cc lagde bøttevis med geniale og tidvis litt skrudde poplåter. Alle som vokste opp på 70-tallet husker superhiten fra «Deceptive Bends», «The Things We Do For Love», men mange smiler nok også med ørene når «People In Love», «Good Morning Judge» og «Marriage Bureau Rendezvous» entrer hjernekontoret. Bandets kanskje beste låt, «Feel The Benefit (pts 1 & 2 & 3)», er selvfølgelig også med.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1624