Popklikks julekalender: 15. desember

The Strypes
The Strypes

Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere låter fra album vi har hørt så mye på i løpet av året at enten låtene eller platene med meget stor sannsynlighet befinner seg på en eller annen liste når Popklikk oppsummerer musikkåret 2017 på nyåret (puh!)

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Følg Popklikks julekalender her.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere. Som en bonus vil vi også, inspirert av pedagogikkens «two (eller var det tre?) stars and a wish», supplere med en låt fra en artist som sender tankene til artisten/låtene/albumet vi har valgt ut.

15. desember: The Strypes – «Spitting Image»

Herman og Espen husker det aller meste. Og best av alt husker de alle artistene fra den gang da som popper opp i deres bevissthet hver gang de hører ”Spitting Image”. Artister som satte deres hoder og hjerter i brann.

De nevner i fleng: Elvis Costello & The Attractions, Squeeze, Graham Parker & The Rumour, Nick Lowe, Rockpile, Dr. Feelgood, Joe Jackson, Flamin’ Groovies, The Jam, Any Trouble, The Knack, The Rubinoos, 20/20, Eddie & The Hot Rods, Dwigt Twilley Band, ja, dere skjønner tegninga.

Fordi dette var en formativ og spinnvill periode i Hermans og Espens liv, både med tanke på musikksmak og musikkforståelse, er det uhyre rørende for begge å høre et band som fører arven fra nettopp denne musikkepoken videre. Et band som blander pubrock, new wave, powerpop og rock på en så overbevisende måte at Popklikk enten mangler ord eller besvimer i et eneste kjør.

Dagens bonuslåt må bli en av de ovennevnte artistene. Og det ble…trummevirvel… Squeeze!

https://www.youtube.com/watch?v=j3R7Op1oufA

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1643