Popklikks julekalender: 16. desember

1014975B-BE55-4CF6-849B-9813CF20C6A9Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere gammel og ny musikk vi har hørt mye på i løpet av året.

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

The Pearlfishers: «A Sunflower at Christmas» 

Å nei, ikke enda en juleplate, tenker du kanskje? Forståelig nok, for det gis ut mye rart og gæli i julesesongen, både i form av enkeltlåter og plater. Men, noe gull er det da inne i alt glitteret og julepynten!

Noe av gullet står skotske The Pearlfishers for! Juleplata deres, «A Sunflower at Christmas», kom ut 2004 og har altså femten års-jubileum i disse dager. The Pearlfishers, og deres låtskriver og bandleder David Scott, er et favorittorkester i Popklikk. Deler av redaksjonen får simpelthen ikke nok av deres perfekte kammerpop, breddfull som den er av solfylte melodier, avhengighetsskapende arrangementer og sist, men ikke minst, skotsk sjarm!

«A Sunflower at Christmas» innledes med den perfekte gitarpop-låta “Snowboardin’”, om å flykte unna julens klisjeer og forpliktelser, før den mer kontemplative «Winter Roads» saliggjør ørene. Den lengtende teksten, vispende trommer og Scotts fine vokal, gir oss en perfekt julelåt fra den fuktige skotske landeveien.

Slike kunne vi fortsatt. Det er i alt sju låter på dette mini-albumet. Scott og bandet spiller absolutt på noen klisjeer, med kirkeklokker og lyden av sleden over vinterkledte veier, men det er så bra dette at Popklikk like godt kunne tenkes å sette den på i juli! Hvem kan mislike en sjarmør som «Snow Plus Christmas» eller Beach Boys-snutten «Ice Race»?

Vi synes popklikkere bør sette på denne, heller enn å lytte til generiske julelåter på radioen. Da blir kanskje juleforberedelsene med ett anelsen mer interessante? Uansett, nok om det, nå skal vi pynte pepperkakehuset…

 

Espen D.H. Olsen
Espen D.H. Olsen
Artikler: 167