POPKLIKKS JULEKALENDER: 17. desember

567B97C3-F8DD-454C-937D-AF3ACA512125I årets adventskalenderen vil Popklikk anbefale musikk vi liker (som vanlig) av både ny og gammel dato.

Det blir kanskje noen korte anmeldelser av plater vi ikke rakk å skrive om tidligere i år. Spillelister, sa du? Ja, spillelister står også på førjulsprogrammet. At vi også vil benytte anledningen til å skrive om plater vi mener er blant årets beste, er også helt sikkert. Men, selve kåringen av årets beste musikk skjer – som alltid- først i midten av januar. Kvalitetsikring, kalles der visst. Noe intens lytting på årets mange kandidater i løpet av juleferien er med på å sikre.

Vi i Popklikk ønsker dere en fredfull adventstid og mange harde musikkpakker under treet på julaften!

Luke 17. desember: 

En usedvanlig flott juleplate!

The Pearlfishers: «A Sunflower at Christmas» 

Å nei, ikke enda en juleplate, tenker du kanskje? Forståelig nok, for det gis ut mye rart og gæli i julesesongen, både i form av enkeltlåter og plater. Men, noe gull er det da inne i alt glitteret og julepynten!

Noe av gullet står skotske The Pearlfishers for! Juleplata deres, «A Sunflower at Christmas», kom ut 2004 og hadde femten års-jubileum i fjor. The Pearlfishers, og deres låtskriver og bandleder David Scott, er et favorittorkester i Popklikk. Deler av redaksjonen får simpelthen ikke nok av deres perfekte kammerpop, breddfull som den er av solfylte melodier, avhengighetsskapende arrangementer og sist, men ikke minst, skotsk sjarm!

«A Sunflower at Christmas» innledes med den perfekte gitarpop-låta «Snowboardin» om å flykte unna julens klisjeer og forpliktelser, før den mer kontemplative «Winter Roads» saliggjør ørene. Den lengtende teksten, vispende trommer og Scotts fine vokal, gir oss en perfekt julelåt fra den fuktige skotske landeveien.

Slike kunne vi fortsatt. Det er i alt sju låter på dette mini-albumet. Scott og bandet spiller absolutt på noen klisjeer, med kirkeklokker og lyden av sleden over vinterkledte veier, men det er så bra dette at Popklikk like godt kunne tenkes å sette den på i juli! Hvem kan mislike en sjarmør som «Snow Plus Christmas» eller Beach Boys-snutten «Ice Race»?

Vi synes popklikkere bør sette på denne, heller enn å lytte til generiske julelåter på radioen. Da blir kanskje juleforberedelsene med ett anelsen mer interessante? Uansett, nok om det, nå skal vi pynte pepperkakehuset…

Espen D.H. Olsen
Espen D.H. Olsen
Artikler: 167