Popklikks julekalender: 18. desember

RS
RS

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Følg Popklikks julekalender her.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere. Som en bonus vil vi også, inspirert av pedagogikkens «two (eller var det tre?) stars and a wish», supplere med en låt fra en artist som sender tankene til artisten/låtene/albumet vi har valgt ut.

18. desember: Ron Sexsmith – «The Last Rider»

På «The Last Rider» fortsetter han seiersrekka. Hadde det stått Paul McCartney på coveret, hadde den garantert fått terningkast seks og massiv oppmerksomhet.

Om albumet sender tankene til Sir Paul? Jøsses, ja! Men låtene slenger også tankene i retningen av gromgutter som Nick Lowe, Ray Davies og Elvis Costello. Etter Popklikks mening er ”The Last Rider” et av Sexsmith beste album, helt på linje med klassikere som «Whereabouts», «Cobblestone Runway» og «Long Player Late Bloomer».

Bonuslåt? Sir Paul, selvfølgelig!

https://www.youtube.com/watch?v=t8dQwP80uNQ

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1643