POPKLIKKS JULEKALENDER: 18. desember

2F0C685E-F4C4-40C1-8C0A-BC32F5DF4674I årets adventskalenderen vil Popklikk anbefale musikk vi liker (som vanlig) av både ny og gammel dato.

Det blir kanskje noen korte anmeldelser av plater vi ikke rakk å skrive om tidligere i år. Spillelister, sa du? Ja, spillelister står også på førjulsprogrammet. At vi også vil benytte anledningen til å skrive om plater vi mener er blant årets beste, er også helt sikkert. Men, selve kåringen av årets beste musikk skjer – som alltid- først i midten av januar. Kvalitetsikring, kalles der visst. Noe intens lytting på årets mange kandidater i løpet av juleferien er med på å sikre.

Vi i Popklikk ønsker dere en fredfull adventstid og mange harde musikkpakker under treet på julaften!

Luke 14. desember: 

Tre klassikere!

Elvis Costello and The Attractions: «Get Happy» 

Popklikk-Espen (den eldre) kjøpte denne i London da den kom ut. Han var på fotballtur og måtte vente noen dager i spenning før herligheten slo seg løs på platespilleren. At det var 20 låter på skiva var på den tiden hinsides all fornuft, men for noen låter! R&B, soul, rock og pop, hele pakka. Og selvfølgelig produsert av Nick Lowe. At tangentene til Steve Nieve flyr i alle retninger er spesielt gøy. «Get Happy!» er et av Costellos fineste øyeblikk – en klassiker!

10cc: «Deceptive Bends» (album)

«Deceptive Bends» ble spilt så mange ganger på gutterommet hos en fyr i Popklikk-redaksjonen at han trolig ennå kan alle tekstene utenat. 10cc lagde bøttevis med geniale og tidvis litt skrudde poplåter. Alle som vokste opp på 70-tallet husker superhiten fra «Deceptive Bends», «The Things We Do For Love», men mange smiler nok også med ørene når «People In Love», «Good Morning Judge» og «Marriage Bureau Rendezvous» entrer hjernekontoret. Bandets kanskje beste låt, «Feel The Benefit (pts 1 & 2 and 3)», er selvfølgelig også med.

Lloyd Cole & The Commotions: «Rattlesnakes»

«Rattlesnakes» er definitivt et av 80-tallets beste debutalbum. En skikkelig redningsbøye i et hav av glatte ny-romantikere, sære post-punkere og puddelrockere. Fordi Cole hadde kort hår og høyhalset genser og skrev klassiske poplåter med referanser til litteratur og filosofi, ble han av enkelte oppfattet som pretensiøs. Noe som selvfølgelig var helt feil. For å lage et rim med «Norman Mailer» og «get a new tailor» er bare gøyalt og sjarmerende. «Rattlesnakes» er først og fremst et popalbum proppfullt av gode melodier. Et album spilt inn på noen få uker for den nette sum av en peanøtt.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *