Popklikks julekalender: 19. desember

FA6510C4-86BD-43BA-B067-DAF0B01DC900Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere låter fra album vi har hørt så mye på i løpet av året at enten låtene eller platene med meget stor sannsynlighet befinner seg på en eller annen liste når Popklikk oppsummerer musikkåret 2018 på nyåret (puh!).

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

Courtney Barnett: «Tell Me How You Really Feel»

Avslutteren «Sunday Roast” er i samme spor, om å takle avstand og holde håpet oppe «I gotta a lot on my mind, but I don’t know how to say it», med et riktig så oppløftende refreng mot slutten. «Keep on keeping on, you know I’m holding on. I know all your stories but I’ll listen to them again». Vakkert, skjørt, forsonende og fint. En vidunderlig avslutning på en av årets beste plater.

Det hele holdes sammen av et godt og samspilt band anført av Courtney selv på strålende gitar sammen med Drones-gitarist Dan Luscombe. Det er ikke ytterkantene av eksperimentell rock eller hjul-oppfinning Courtney Barnett driver med her. Men energisk, intelligent og melodiøs gitarrock kombinert med låstskriveri fra absolutt øverste hylle  – det er det tross alt såpass lite av at australienseren nå gjerne må krype opp i tronen, forsyne seg av den sviktende selvtilliten hun skriver så godt om og være dronningen av rock en stakket stund.

Morten Solli
Morten Solli
Artikler: 146